Публикация

В университетска болница „Дева Мария“ отбелязаха Деня на родилната помощ- Бабинден

В университетска болница „Дева Мария“ отбелязаха Деня на родилната помощ- Бабинден


С тържествена церемония бе отбелязан Деня на родилната помощ-Бабинден- в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. На събитието присъстваха заместник областният управител Севдалина Турманова,  заместник кметът по здравеопазването д-р Лорис Мануелян, директорът на дирекция “Социални дейности, здравеопазване и спорт” в Община Бургас  Мая Казанджиева, директорът на Районната здравна инспекция д-р Георги Паздеров, както и неговия заместник д-р Вергиния Цанова.

 

Домакинът на тържеството- управителят на болница „Дева Мария“ д-р Даниела Георгиева поздрави акушерите и гинеколозите за силата да поемат отговорност за най-великото тайнство- тайнството на раждането.“Потомството е най-висшата ценност на човешкия род. Вие имате първия досег с тази най-висша ценност за всяко семейство и във Вашите ръце е тяхната надежда и радост. Благодаря ви за професионализма, човещината и сигурността, които вашите ръце дават на раждащите жени!“ каза д-р Георгиева. Тя не пропусна да благодари и на екипите на отделенията по неонатология и по анестезиология и интензивно лечение като важна част от родилния и следродилния процес.

 

Според питката, която ритуално бе разчупена от началника на родилно отделение- д-р Валентин Ирмов, в следващата година ще се раждат повече момчета. По традиция неговите ръце бяха измити от родилата преди няколко месеца Станислава, която му благодари за грижите и професионализма. „Колкото пръски има, толкова деца да се раждат и както се плъзга сапуна, така лесно да се раждат бебетата“ нарече д-р Ирмов.

 

На събитието присъства и първото бебе, родено в университетска болница „Дева Мария“ преди осем години- Марая. Марая се ражда месец преди термин, а днес вече е прекрасна млада дама, която поздрави своите спасители със стихотворение. Шестмесечният Тома също се върна в университетска болница „Дева Мария“  за празника на родилната помощ. Бебокът се появява на бял свят в 32 седмица след спешно секцио, извършено от д-р Ирмов и прекарва първия си месец в отделението по неонатология. Днес майката на Тома- Камелия, дойде, за да благодари отново за грижите, получени в университетска болница „Дева Мария“ и да покаже наддаващия отлично Тома на медицинските екипи, които са бдели денонощно над него само преди няколко месеца.

 

По време на церемонията бе прочетен поздравителен адрес от кметът на община Бургас- Димитър Николов. „Трудно е да се изкаже с думи благодарността към хората, които помагат да се случи чудото на раждането. В днешния ден се обръщам към Вас с благодарност за професионализма и високата отговорност, с която изпълнявате своята мисия“ пише кметът в своето обръщение.

Коментари