Публикация

ЗДРАВЕТО Е ВЪПРОС НА БАЛАНС И ХАРМОНИЯ

ЗДРАВЕТО Е ВЪПРОС НА БАЛАНС И ХАРМОНИЯ

В своята книга „Най-добрият лекар си ти“ д-р Ани Димитрова представя седем стъпки, които могат да променят начина ни на живот към здравословен ритъм.


Здравето е начин на живот и малко хора успяват да го следват правилно след определена възраст. Редица стереотипи създават у нас грешната нагласа, че с всяка изминала година здравето се влошава и това е изцяло в нормата на нашето съществуване – да се чувстваме изморени, болни, слаби и безпомощни пред часовника и неговите неспиращи стрелки. Това са и основните послания  в книгата на д-р Ани Димитрова. Тя споделя истината за значението на вътрешните ни нагласи и емоции. Здравето не е просто мястото, до което стигаме след диета, режим, сума тренировки или допълнителни техники. 

 

Ани Димитрова е разработила и предлага в книгата си система от 7 стъпки. Хубавото е, че разбивайки едни стереотипи, тя не създава нови у нас – в книгата „НАЙ-ДОБРИЯТ ЛЕКАР... СИ ТИ“ няма да намерите обещания за бързи и лесни резултати без огромни усилия. Напротив – ще се сблъскате с откровен и професионален начин на мислене: „това, което липсва, е действието“. Основната идея на Ани е цялостна промяна – да се чувстваме здрави, можещи, по-силни, повече себе си. Затова нейният първи и най-важен съвет е да си дадем нужното време – месец, два или повече – не е от значение, ако възпитаме тялото и съзнанието си на определена дисциплина, която да му носи само позитиви, но в дългосрочен план.

 

Седемте стъпки на д-р Димитрова не са просто схема от числа и съвети, следването на които ще ни доведе до заветния връх и до мечтаните резултати. Техният ред на следване, както и начините, по които да бъдат изпълнени, са строго индивидуални при всеки. Те включват:

 

  • ментална промяна – различно отношение към проблема
  • промяна в храната (нейните вид и количество) и в навиците на хранене
  • прием на повече вода
  • промяна на движението в ежедневието ни
  • промяна в начина на дишане
  • прогрес в емоционална посока
  • поддържане на баланс между тяло и съзнание чрез медитиране

По този начин работи и самата Ани с клиентите си в коучинг програмите: „Първо анализираме заедно настоящата ситуация, клиентът поставя целите, които иска да постигне и според областта, в която има най-голяма нужда или най-голямо страдание, започваме с тази стъпка. При някои е спешно да обърнем внимание на емоционалното състояние, при други започваме с откриване и елиминиране на ограничаващите убеждения в подсъзнанието, а при трети е важно първо да променим хранителния режим.

Важно е преминаването през всяка една от стъпките и отделянето на определено внимание на всеки един процес по тях, дори някои от тях никога да не са представлявали проблем в нашето ежедневие. Едностранното въздействие върху един или само няколко от тези аспекти още повече задълбочава дисбаланса. Затова основен съвет в книгата е да обръщаме внимание не само на това, какво виждаме в огледалото, но и как се чувстваме, преди да се погледнем в него.

 

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН С 15% ОТСТЪПКА >>> 

 

Не на последно място е ролята на нашите близки в процеса на промяна. Необходимо е да  бъдем откровени с тях и със себе си, за да не се разколебаем в ефективността от промяната. “Човек е много уязвим и много лесно се връща назад към старите навици“, споделя д-р Димитрова, затова е от полза да заявим решението си още в самото начало – по този начин декларираме както пред себе си, така и пред най-близките си хора, че сме твърдо решени да поемем пътя към здравето. „Това са промени на навиците ти и начина ти на живот, които не са временни, а за цял живот оттук нататък. Затова е добре да си ги приела изцяло, да си ги затвърдила, да са ти приятни и да нямаш никаква съпротива, за да можеш да продължиш със следващата стъпка.“

 

Книгата на д-р Ани Димитрова „НАЙ-ДОБРИЯТ ЛЕКАР СИ ТИ. 7 СТЪПКИ КЪМ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА, КОЙТО ИСКАМ“ ще бъде представена за първи път на 1 февруари 2018 г. от 18.30 ч. в книжарница Ciela, гр. Русе.

 

Линк към FACEBOOK събитието >>> https://www.facebook.com/events/946421532172742/

 

Харесайте страницата ни във  "Вдъхновения"

 

Коментари