Публикация

Осъдиха лекар за немарливост, довела до смъртта на бебе при раждане

Осъдиха лекар за немарливост, довела до смъртта на бебе при раждане

Според обвинителния акт лекарят не е пристъпил своевременно към спешно цезарово сечение и неправилно е приложил методите за раждане


Варненският окръжен съд осъди на три години лишаване от свобода лекар, който с действията си довел до смъртта на бебе при раждане, съобщи Би Ти Ви.  

 

Семейството, изгубило детето си, призова за по-строг контрол върху акушер-гинеколозите и категорична забрана на остарелите методи при раждане. Осъденият д-р Петър Атанасов отказа коментар и ще обжалва присъдата си. 

 

След безпроблемна бременност жената трябвало да роди второто си дете по естествен начин на 26 февруари 2015 г.  Според обвинителния акт лекарят не е пристъпил своевременно към спешно цезарово сечение и неправилно е приложил методите за раждане. Съдът преценил, че той е упражнил немарливо медицинската си професия и е причинил смъртта на плода и телесна повреда на майката.

 

По време на следствието става ясно, че лекарят е употребил препарат, който не е разрешен за употреба в България. Приложени са и остарели методи за раждане, които разкъсват матката на родилката и умъртвяват бебето, твърди експертизата.

 

Жената се надява личната ѝ трагедия да бъде урок за бременните, които трябва да се стремят да получат възможно най-много информация преди раждането, а държавата да обърне внимание на акушерската грижа.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store.

Коментари

ДО КОГА ЩЕ СЕ КОМЕНТИРАТ СЛУЧАИ СЕРИОЗНО ПРОФЕСИОНАЛНИ В МЕДИИТЕ КАТО НА СЕДЯНКА Подхвърлената информация ЕДИНСТВЕНО НИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОЛУЧИМ УРОК ОТ ПАЦИЕНТКАТА БЕЗ ДА ЗНАЕМ КОИ СА ОСТАРЕЛИ И КОИ МОДЕРНИ МЕТОДИ НА ВОДЕНЕ НА РАЖДАНЕТО.МОЖЕ БИ СПОРЕД НЕЯ!!