Публикация

Жените в детеродна възраст с ревматични заболявания вече имат шанс да бъдат пълноценни майки 

Жените в детеродна възраст с ревматични заболявания вече имат шанс да бъдат пълноценни майки 

UCB даде нов шанс на жените


Жените в детеродна възраст ( 18 г. - 45 г.) с хронични възпалителни заболявания като ревматоиден артрит, аксиален спондилоартрит и псориатичен артрит  са специфична група пациенти, които се нуждаят от надеждна терапия и съвети по отношение на техните планове за бременност и кърмене. Адекватното лечение на болестта е ключов момент за подсигуряване на най-доброто майчино и фетално здраве.


Европейската Агенция по лекарства ( ЕМА) одобри промяна в кратката характеристика на техния биологичен лекарствен продукт, което бележи важен напредък в лечението на жени в детеродна възраст и с хронични възпалителни заболявания, лекувани с биологични продукти от групата на инхибитори на тумор некротизиращ фактор алфа (TNF-A). 

 

Предоставените  от компанията данни включват първите по рода си клинични изпитвания CRIB и CRADLE с  пациенти с ревматологични заболявания в продължение на 92 месеца, които потвърждават минимален трансфер на биологичния продукт през плацентата и майчиното мляко от майката към новороденото. По този начин продуктът става първият TNF-A за потенциална употреба както при бременност, така и при кърмене.

 

Последната версия на кратката характеристика на продукта на български език може да видите  в прикачения файл ДОЛУ.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Прикачени файлове

pdf

Коментари