Публикация

Център за пациента бе открит в болницата по онкология в София

Център за пациента бе открит в болницата по онкология в София

1000 болни са получили подкрепа за 2 месеца, откакто работи новото звено


Център за пациента бе открит официално в Специализираната болница по онкология в София в подкрепа на болните със злокачествени заболявания и на техните близки. 

 

Центърът работи от два месеца. Досега 1000 болни са получили подкрепа, проведени са 72 индивидуални консултации, както и 11 групови. Консултациите за близки на пациенти до момента са 38, предаде БНР.  В центъра работят трима психолози.

 

 

Пациентите, които идват в нашата болница, преминават през един по-труден и особен етап от живота си. Те имат нужда и от допълнителна емоционална подкрепа. Ние, психолозите, играем такава роля за тях.тят в центъра", обяснява психоложката Ралица Стоянова.

 

 

 

 

Психолозите имат за задача и да проучват мнението на пациентите за престоя им в болницата. В анкетите има включени въпроси за мнението на болните за грижите, които получават.  Зададени са въпроси относно битовите условия, дали са имали случай на искане за доплащане, без да са сигурни за какво. На базата на резултатите от анкетите се вземат решения за промени, които са необходими, обясниха от центъра.

 

На откриването на новия център в онкологията присъстваха председателят на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова и омбудсманът Мая Манолова. 

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари