Публикация

Замърсяването в "Хиподрума" и "Павлово" е над нормата

Замърсяването в "Хиподрума" и "Павлово" е над нормата

Нивата на фини прахови частици в тези два квартала ще превишават позволените прагове, прогнозира Столична община


Нивата на фини прахови частици във въздуха в кварталите "Хиподрума" и "Павлово" в София ще бъдат над нормата на 25 и 26 януари, показва системата за ранно прогнозиране на Столичната община.

 

Според данните за следващите 48 часа в "Хиподрума" нивата на фини прахови частици ще са 200 µg/m3, което е 4 пъти над нормата от 50 µg/m3 (микрограма на кубичен метър), a тези в "Павлово" ще са между 100 и 150 µg/m3. Превишения през двата дни се очакват и в квартал "Надежда", но там прогнозата сочи, че ща са до 100 µg/m3.

 

От Столичната община отправят призив към гражданите да не използват личните си автомобили и да се предвижват с градския транспорт. Това е част от мерките срещу мръсния въздух, които днес ще гласува Столичният общински съвет.

 

Системата на общината работи от вече 4 месеца, но беше обявена едва в средата на декември. Тя известява за възможности в следващите 48 часа в София да има високи нива на вредни емисии във въздуха в София.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари