Публикация

РК на БЛС-Плевен проведе отчетно - изборно събрание

РК на БЛС-Плевен проведе отчетно - изборно събрание

Преизбраха д-р Ивайло Пресолски за председател на лекарската гилдия


Районна колегия на БЛС – Плевен, проведе редовното си отчетно - изборно събрание. То се състоя в зала 6 на УМБАЛ-Плевен, като за него пристигна и председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев. Събранието уважи и зам.-областният у председател д-р Красимир Трифонов, както и директорът на РЗОК-Плевен, д-р Пенка Стефанова, които са  редовни членове на РК на БЛС-Плевен. Отчетно- изборното събрание се провежда през три години, като по време на него се представя отчет за изминалия период.

Новият председател, които преизбра гилдията в Плевен,е, д-р Ивайло Пресолски.  По време на събранието се избра и нов  управителен съвет, контролна комисия и комисия по професионална етика. Също така бяха излъчени и 23 делегата, които ще участват в Националният събор, който пък  ще избере нов председател на БЛС през юни.

Председателят на БЛС д-р Грозев, благодари на колегите си, пожела им още нови успехи. И каза, че преговорите за НРД 2018 г. са в ход. Завишени са доста от дейностите в педиатрия, неврология, пулмология, както и в голямата хирургия, поясни той. Д-р Грозев припомни, че ВАС отмени лимитите на болниците и призова управителите на лечебни заведения да търсят правата си.

 

Виж фотогалерия:

Коментари