Публикация

Грипна епидемия е обявена на територията на област Ямбол и на община Габрово

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации


РЗИ – Ямбол  обявява грипна епидемия на територията на област Ямбол  от 26.01.2018 г.  с всички произтичащи от това противоепидемични мерки и преустановяване на учебните занятия за шест календарни дни – до 31 януари, включително, съобщава пресцентъра на здравното министерство.

 

От 26.01 грипна епидемия е обявена и на територията на община Габрово. Учебните занятия се преустановяват до 29 януари, включително.

 

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари