Публикация

Здравето не е стереотип

Здравето не е стереотип

Д-р Ани Димитрова създава система от техники и алтернативни подходи за забързване на метаболизма.


Те обаче често изглеждат трудни за прилагане, особено за хора на средна възраст, които страдат от хронични заболявания или са с наднормено тегло. Затова един от важните проблеми, които засяга Ани в книгата си, се отнасят до психологическата нагласа към самия себе си. 

 

Истината е, че хората не прилагат това, което знаят. Те имат информация, често пъти и знание и това ги заблуждава, че повече не им е нужно, че имат всичко, което е необходимо, за да се справят с проблема.“ 

 

Ани съветва да започнем промяната от своята нагласа, като прескочим пропастта между това, което знаем, и дали го прилагаме в действителност.  Да разширим зоната си на комфорт означава също да предизвикаме себе си независимо от възрастта ни. Книгата „Най-добрият лекар си ТИ“ показва още една представа за човешкото тяло – то е уникална биологична машина, която функционира в зависимост от нашата грижа. Затова да свикнем с болките,  когато прехвърлим определена възраст, не е част от природната ни даденост. Основната пречка, която може да ни препъне, е да затворим сетивата си за това, което всъщност заслужаваме, а именно - да се чувстваме пълноценни, доволни от себе си и мотивирани да започваме всеки един ден, усмихвайки му се.

 

Нездравословното хранене и натрупването на килограми не са проблемът, те са решението, което тялото и съзнанието ни взимат сами, когато не се грижим за тях и когато нямаме дисциплината да го правим постоянно. Оказва се, че проблемът за това пък най-често е емоционален. Ани вярва, че човешкото тяло не е програмирано единствено да яде, да извършва физически труд и да се напасва към всички болести, които работата или липсата на грижа за него могат да предизвикат. Здравето се гради всеки ден, то не е крайна цел, а начин на живот. И не се свежда на всяка цена до това да изглеждаме по определен начин. Здравето не е стереотип. Главното нещо, от което то зависи, е как гледаме на самите себе си – изпълнени ли сме с радост, гордост, чувстваме ли, че получаваме обичта, която даваме, чувстваме ли, че я заслужаваме. Здраве означава способността физически и емоционално да живеем изпълнени с радост и в хармония със себе си. А за правилния избор никога не е късно.

 

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН С 15% ОТСТЪПКА >>> 

 

Законът на привличането е основен принцип, на който е базирана книгата на д-р Димитрова – привличаме в живота си не това, което искаме, а това, което сме. Затова е важно да се погрижим да бъдем тези, които всъщност си мечтаем да бъдем.  А това не е утопия, то е просто резултат от отговорността към собственото ни здраве. Ани Димитрова съветва всички свои клиенти да се замислят какъв вид мотивация им липсва, за да бъдат себе си – здрави и пълноценни, такива, каквито природата създава всички ни.

 

Всички отговори са вътре в теб. Здравето ти също е в твоите ръце. Спри да търсиш решение извън себе си и започни пътуване към същността си. И слушай тялото си, то е мъдро и знае най-добре кое е добро за теб! Това, което трябва да направиш, е просто да го чуеш.“

 

Книгата на д-р Ани Димитрова „НАЙ-ДОБРИЯТ ЛЕКАР СИ ТИ. 7 СТЪПКИ КЪМ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА, КОЙТО ИСКАМ“ ще бъде представена за първи път на 1 февруари 2018 г. от 18.30 ч. в книжарница Ciela, гр. Русе.

 

Коментари