Публикация

Пийте червено вино за здраве

От какво предпазва напитката на боговете


Неслучайно Авицена е казал "Малко вино е равно на лекарство"и също така неслучайно е, че предците ни не са сядали на маса без каничка руйно вино. Защото още от дълбока древност  се  е знаело за полезните свойства  на  божествената  напитка. Днес учените само го потвърждават, като добавят нови и нови причини да пием вино. Разбира се, говорейки за вино, непременно трябва да подчертаем, че става въпрос за истинско вино, произведено от истинско грозде, без химия и добавки. И разбира се -  да го пием в умерени количества.

 

Една до две чаши вино дневно са полезни според данни на СЗО.  Ползите от виното се дължат на съдържащата се в него изключително важна съставка - ресвератрол. 

 

Ресвератрол представлява съединение от групата на фенолите, което улавя свободните радикали, стабилизира имунната система на човек и играе детоксикираща роля за организма.

 

Всъщност ресвератролът  се съдържа в гроздето, а алкохолнотосъдържание във виното разширява кръвоносните съдове и така се активира положителното му действие.

 

как червеното вино е полезно за здравето

  • регулира кръвното налягане 
  • вкарва холестерола в норма
  • подтиска растежа и размножаването на туморните клетки
  • разрежда кръвта и по този начин предпазва от образуване на съсиреци в кръвоносните съдове
  • срещу поликистозни яйчници - учените от Калифорнийския университет установили , че ресвератролът понижава нивата на тестостерона и на дехидроепиандростерон сулфат
  • червеното вино намалява над два пъти риска от деменция, твърдят изследователи на болестта Алцхаймер
  • приемът на ресвератрол води до намаляване на риска от увреждане на съдовете, следователно предпазва от сърдечни проблеми

Още по темата: Червено вино  срещу  хормонален дисбаланс

 

 

Коментари

С сочни пържоли невероятна комбинация