Публикация

Ден на отворените врати в УСБАЛО по случай 4 февруари

Ден на отворените врати в УСБАЛО по случай 4 февруари

Всеки желаещ може да получи информация за възможностите за лечение и помощ в болницата


Ден на отворените врати организира Университетската  специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО) по случай Световния ден за борба с рака – 4 февруари.

 

Инициативата ще се проведе на 5 февруари (понеделник) от 9:00 до 16:00 часа. През това време всеки желаещ може да получи изчерпателна информация за възможностите за лечение и помощ в УСБАЛО в „Центъра за пациента“ (до централния вход на болницата). Също така да посети клиниките по лъчелечение, гръдна хирургия и урология.

 

Онкологичните заболявания се нареждат сред социално значимите диагнози. За съжаление броят им в годините се увеличава, а откриването на не малка част от тях продължава е в късен стадий. Точна статистика за онкологичните заболявания в страната ни няма заради пропуските в подаването на информация към Националния раков регистър.

 

Данните обаче показват, че всяка година новооткритите случаи надхвърлят значително 30 000. Най-голям дял от тях заемат следните локализации – на гърдата, на белия дроб и трахеята, на простатата, дебелото черво и матката. 


 

Коментари