Публикация

Отменя се грипната епидемия в София-област, Бургас и Видин

Отменя се грипната епидемия в София-област, Бургас и Видин

Заради висока заболеваемост в общините Свиленград и Тополовград от днес до 9 февруари се преустановяват детските и женските консултации, имунизациите и профилактичните прегледи


Грипната епидемия в областите Бургас, Видин, както и в София-област се отменя, информира Министерството на здравеопазването. 

 

На територията на трите области отпада забраната за провеждане на детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и поставянето на имунизации. 

 

Грипната епидемия се отменя и в община Габрово, както и в община Сливен (от днес, 6 февруари).  

 

Заради висока епидемична заболеваемост грипната епидемия на територията на област Монтана се удължава до 11 февруари. Занятия във всички учебни заведения в областта се преустановяват до 9 февруари, включително.

 

Удължена е и грипната епидемия на територията на област Русе. Учебните занятия в областта се възстановяват от 7 февруари. Всички останали противоепидемични мерки остават в сила до второ нареждане, уточнява здравното министерство.

 

С цел ограничаване на заболеваемостта от грип на територията на общините Свиленград и Тополовград от 6  до 9 февруари, включително, се преустановяват детските и женските консултации, имунизациите и профилактичните прегледи, плановите операции и свижданията в лечебните заведения.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари