Публикация

Частната болница във Враца затвори врати

Частната болница във Враца затвори врати

„Вива Медика“ от години работи на територията на държавната болница в наета от нея сграда без да плаща наем и развивайки сродна медицинска дейност


От частната болница „Вива Медика“ във Враца обявиха, че спират работа и прием на пациенти, пише в. „24 часа“.

 

Ръководството на болницата уведомило с писма Регионалната здравна инспекция и районната здравна каса. Документът е постъпил в късния следобед в петък, минути преди да изтече работното време, като в него се посочва, че причината за преустановяване на дейността е „възникнал проблем в аспирационната и кислородната система”.

 

Изданието припомня, че още в началото на миналата седмица от частната МБАЛ обявиха, че могат да прекратят работа и да спрат приема на пациенти след като от държавната болница отказаха да преподпишат изтеклия в края на 2017 г. договор с нея за клинична лаборатория. За ситуацията пък нито една от болниците не уведомила здравната каса във Враца, каквото е изискването.

 

„Вива Медика“ от години работи на територията на държавната болница в наета от нея сграда без да плаща наем и развивайки сродна медицинска дейност, което законът забранява. Без договор за клинична лаборатория пък и двете болници търпят огромни загуби, отбелязва всекидневникът.

 

От публикацията става ясно още, че прокуратурата продължава проверката за законността на издаденото през 2010 г. разрешение на „Вива Медика“ от здравното министерство.

Заради него вече беше повдигнато обвинение на бившия заместник-министър на здравеопазването Михаил Зортев. Според магистратите с подписаното от него разрешение на държавната болница във Враца са били нанесени щети за над 12 млн. лв.

 

Подробности четете във в. „24 часа“.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store


 

Коментари