Публикация

Най-честите оправдания за неподдържане на кожата


Пропускането на някои козметични процедури от време на време не вреди кой знае колко на кожата на лицето, но постоянното пренебрегване на грижите за нея води до появата на признаци на остаряването.

Само няколко минути на ден грижи за кожата могат да предотвратят появата на бръчки и кафяви петна.

Ето някои от най-честите извинения, които жените използват, за да оправдаят бездействието си по отношение на грижата за кожата си, както и някои съвети за поддържане на здраво и свежо лице:  

Извинение: „След такъв тежък ден последното нещо, което ми се прави, е да си почиствам лицето”.

Само 2 минути са необходими за почистване на лицето преди лягане, което гарантира свеж вид на лицето за години напред. Пренощуването с нечистотията, мазнините и грима по лицето причинява акне и разширени пори. За улеснение винаги трябва да имате под ръка тоалетни кърпички за отстраняване на грима.

Извинение: „Грижите за кожата ми струват прекалено много пари”.

За да пестите, пазарувайте в дрогериите. Проучванията показват, че масовите продукти са също толкова ефективни, колкото марковите. Съобразявайте се със състава на продуктите, а не с лъскавите реклами. Най-ефективните кремове съдържат ретиноиди, пептиди, витамин С,  гликолова киселина и хидратанти, като хиалуронова киселина.

Извинение: „Отказвам се, защото опитах почти всичко и не виждам резултат”.

Трябва да дадете време на продуктите за подмладяване на кожата да подействат. Обикновено това става най-малко след 8 седмици употреба. Прилагайте постепенно новите козметични продукти. Кожата трябва да свикне с агресивните вещества за подмладяване.  Прекаляването в началото с тях може да предизвика възпаление, което води до появата на фини бръчки, кафяви петна и отпускане на кожата.


Извинение: „Ексфолиацията раздразва кожата на лицето ми и го зачервява”.

Премахването на мъртвите клетки заглажда бръчките и изчиства кожата на лицето. Много агресивното търкане на кожата може да предизвика дразнене и зачервяване. Затова избирайте химически ексфолианти като гликолова киселина. Избягвайте почистването с груби смески. Правете такова почистване не по-често от 1 или 2 пъти в седмицата.

Коментари