Публикация

Лекар в тежко състояние - жертва на измама

Ако това е вярно...?!?!


Ако тази история, на която попаднахме в мрежата, е истина, то човешкото наистина е на изчезване::

 

В крайно тежко състояние в отделението по гастроентерология в УМБАЛ Бургас е приет д-р Красимир Думанов - дългогодишен лекар в същата болница, специалист по образна диагностика. 62-годишният медик е бил прехвърлен тук от частния Център за настаняване и обгрижване „Йорк”- Поморие. Така е в документите, пише Флагман" и цитира колеги на лекаря, които са потърсили медиите и настояват незабавно да се предприемат мерки от страна на всички държавни органи - Прокуратурата, МВР, здравни власти, както и да се осигури правна защита на изпадналия в безпомощност  д-р Думанов. През 2010 г. сем. Думанови губят единствения си син при трагичен инцидент. Оттогава докторът и съпругата му д-р Соня Вангелова, общопрактикуващ лекар вече не са същите хора.  

 

Малко по-късно докторът получава инсулт, който го обездвижва. Съпругата му не е в състояние да се грижи за него сама, защото и тя не е в добро здраве. Заради това д-р Вангелова търси помощ и се доверява на Центъра на настаняване "Йорк", управляван от Галина Калвакова. Дава й права да се разполага с всичката му месечна пенсия, която не е никак малка - 800 лв. През  декември 2017 г. д-р Вангелова изпада в кома поради влошено здраве и издъхва в УМБАЛ-Бургас на 16 янари т.г. Ден по-късно съобщението за смъртта на д-р Вангелова пристига при съпруга й в Дома. Печалната вест напълно съсипва психически и без това неукрепналия след инсулта съпруг. Според събраната информация чрез източник, който настоява за анонимност, към този момент, веднага след вестта,  на 18 януари, пациентът на хосписа е подписал пълномощно на двама души, живеещи на един и същ адрес в Бургас -  на Галина Калвакова и Мартин Стоянов, който е адвокат по професия.  От този момент нататък с този документ д-р Думанов им дава права да управляват всичките му имоти и банкови сметки. По неофициална информация в банковата сметка на съпругата му, на която той е единствен наследник има 80 хил.лв., които са от продажба на недвижим имот – апартамент в цетъра на Бургас, продаден само няколко месеца педи кончината й.  Лекарят притежава на свое име и апартамент  жк „Зорница” бл.47 и в момента двамата му пълномощници могат да се разпореждат с него – в това число и да го продадат. Пълномощното не е разписано, положен и само палецът на тежко болния пациент, който дори не може да се изрази. Самият той няма идея да е посещаван от нотариус. Всичко това се случва през поседите няколко дни преди да бъде преведен обитателят на хосписа в Поморие в УМБАЛ-Бургас.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/nechoveshka-tragediya-s-izvesten-burgaski-lekar-drzhat-go-pod-klyuch-v-khospis-na-uzhasite-i-ochakvat-brzata-mu-smrt_news578042.html

Коментари

Срамота