Публикация

Ръководството на ВМА и синдикатите със споразумение за работата при специфични условия на труд

Ръководството на ВМА и синдикатите със споразумение за работата при специфични условия на труд

По-голям платен годишен отпуск за служителите


По-големи размери на допълнителния платен годишен отпуск на служителите на ВМА, които работят при специфични условия на труд.

 

За това се договориха ръководството на Военномедицинската академия и синдикалните организации при ВМА на Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия” към КНСБ и на Националния синдикат „Отбрана” към КТ „ПОДКРЕПА”, които подписаха споразумение относно влязъл в сила Колективен трудов договор на Министерството на отбраната.

 

Освен допълнителното материално стимулиране, другото направление, по което работим, е за съхраняване и развитие на кадрите. Имам амбицията да защитя пред ръководството на Министерството на отбраната ясни правила за развитие на кадрите във ВМА, заяви по време на срещата началникът на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

 

Ясно осъзната грижа на ръководството на болницата е, че трябва да защити своите кадри, категоричен бе той.

 

Бригаден генерал Мутафчийски припомни, че един от начините за справяне с кадровите проблеми в частите е стартиралото през 2017 г. тристранно споразумение между ВМА, Военноморското училище и Медицинския университет във Варна, в резултат на което бяха приети и първите студенти по специалност „Военен лекар”.

Коментари