Публикация

Ден на кандидат-студента провеждат в МУ-Пловдив

Организиран е на 17.02.2018 г. от  11:30 ч. в Първа аудитория на Аудиторния комплекс на МУ – Пловдив, бул. Васил Априлов 15А.


Ден на кандидат-студента ще се проведе на територията на Медицински университет-Пловдив. Тази година вратите на университета се отварят за бъдещите медици в събота, 17 февруари от 11,30 часа. На този ден кандидатите да следват във висшето учебно заведение имат възможност да се срещнат с председателите на изпитните комисии и председателя на техническата комисия и да получат информация как ще протече целия процес по кандидатстване и записване в МУ - Пловдив.

„На срещата с кандидатите ги запознаваме с реда на подаване на документите – кога и къде да ги подадат, както и с възможностите, които им дава онлайн подаването. С тях говорим за сроковете и на какво да обърнат внимание, за да не бъдат изненадани накрая при класирането. Обясняваме кои са балообразуващите оценки и особено как кандидат-студентите да подредят желанията си”, обясни заместник-ректорът по „Учебна дейност” проф. д-р Мария Куклева.

Подреждането на желанията е изключително важно, тъй като първият критерий при класирането е посоченото от тях желание, а вторият критерий е техният бал.

Председателите на изпитните комисии дават разяснения за естеството на изпита – как ще протича, как са комбинирани въпросите, как са изградени схематично тестовете и т.н. Кандидатите могат да задават въпроси, на които веднага ще им бъде отговорено. Особено внимание се обръща на възможните проблеми, които биха могли да възникнат съзнателно или несъзнателно при неспазване на някои изисквания, посочени в Правилника.

Кандидатите се запознават и с Аудиторния комплекс на Медицинския университет.

„Разясняваме кога излизат класиранията, какви документи трябва да се приготвят, къде става записването и в какви срокове. Не на последно място, кандидатите могат да видят, че преподавателите от МУ–Пловдив не са страшни - те са добронамерени, но строги. Строгостта е задължителна, за да осигурим на знаещите възможност да покажат какво са научили и да оценим обективно техните качества. Вярваме, че най-достойните ще дойдат при нас, защото да се посветиш на здравето и доброто на хората е въпрос на много труд и морал”, каза още проф. Куклева.

Медицински университет-Пловдив е един от утвърдените елитни университети в България, който осигурява качествено обучение на студенти по медицина и здравеопазване. Той включва 6 основни звена: Медицински факултет, Факултет по дентална медицина, Фармацевтичен факултет, Факултет по обществено здраве, Департамент по езиково и специализирано обучение и Медицински колеж.

 

 

 

Денят на кандидат студента започва на 17.02.2018 г. от  11:30 ч. в Първа аудитория на Аудиторния комплекс на МУ – Пловдив, бул. Васил Априлов 15А.

Коментари