Публикация

Вълшебното мумио дава рестарт на имунитета

Вълшебното мумио дава рестарт на имунитета

Още древните лечители са го прилагали като лечебно противовъзпалително средство с общоукрепващо въздействие на организма. То е и изключителен мощен имуностимулатор. И в това няма нищо чудно – мумио съдържа половината Менделеева таблица, при това събрана директно от природата.


Много от нас изпитаха от първо лице грипът и коварните респираторни вируси – кой в по-лека форма, кой с усложнения и с дълго лечение. Какво да направим, за да се защитим занапред и да повишим поотслабения ни от вирусните атаки имунитет?

Според съвременните схващания имунитетът не се нуждае от стимули, а от баланс. Затова лекарите вече говорят за имуномодулация – акцентът тук е на природните начини да поддържаме в най-добра степен баланс и хармония на жизнената енергия. Това най-лесно става с подбор на храната, прием на качествени хранителни добавки, поддържане на оптимален двигателен режим. Умението е да съчетаем всичко това в едно и да го превърнем в начин на живот.

Сред натуралните продукти за подсилване на защитните ни сили е мумиото. В него са вложени чисти природни съставки и няма страничните ефекти на химическите лекарства. Той се добива във високите планински райони на Азия и представлява смолисто вещество, отложено по стените на пещерите. Затова и истинското мумио е под формата на паста, почти във вида, в който съществува в природата. Обикновено се намира в пещери, като отлагания в пукнатините на скалите.

Дължи изключително мощното си действие на генезиса на образуването си във времето. Още древните лечители са го прилагали като лечебно противовъзпалително средство с общоукрепващо въздействие на организма. Мумио е и изключителен мощен имуностимулатор. И в това няма нищо чудно – съдържа половината Менделеева таблица, при това събрана директно от природата. В него има 28 макро- и микро елемента, метални оксиди, аминокиселини, витамини, алкалоиди, полифеноли, етерични масла, мастни киселини, дори пчелна отрова.

Това е мумио - наричат го още шиладжит, чудотворен балсам, сълзите на планината, божествена сила... Може да го намерите в бургаските аптеки, но следете внимателно какъв е произходът му и в каква форма е. Има десетки видове флакони, таблетки, извлеци, капсули, а цените ще ви изумят – тръгват от 3-4 и стигат до 100 лв. Ориентир дават фармацевтите, които напомнят, че истинското мумио е под формата на паста, добито в планините, не в лаборатории. Важен знак е, че като се мачка с пръсти – омеква, за разлика от некачественото, което остава твърдо. Автентичното има специфична миризма и груб, горчив вкус. Фармацевтите подчертават и друга важна особеност - таблетираното мумио е изложено на химични и термични промени, вследствие на което основните му лечебни свойства се загубват. За да държите болестите далече се препоръчва дневна доза от 0,2 грама, разпределени в два приема сутрин и вечер.

 

Във верига аптеки „Фаркол“ може да намерите 100% натурално, пречистено мумио под формата на паста в херметически затворени оригинални опаковки. То се доставя директно от Непал. Към продукта има безплатна книжка, в която са описани рецепти, прилагани при различни заболявания. Предлагат се разфасовки от 5, 10 и 20 грама.

 

 

 

Как да приемате мумио при намален имунитет и жизнен тонус

Разтварят се 2 грама мумио в 10 супени лъжици топла преварена вода. Приема се по 1 супена лъжица сутрин на гладно в продължение на 10 дни. Следва почивка 5 дни.

Следващите 10 дни се пие мумио по същия начин. Но се разтварят още 2 грама в 10 лъжици мед, които се приемат след вечеря. Следват 5 дни почивка.

Следващите 10 дни се пие 2 грама воден разтвор на мумио, след което се прави отново почивка.

Последните 10 дни се пие воден разтвор на 0,2 грама мумио и 0,2 грама с мед.


 


 

Коментари