Публикация

Кампания с безплатни профилактични прегледи стартира в столичните многопрофилни болници

Вижте списъка с лечебни заведения, специалности и начин на записване


Столичните общински многопрофилни болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ и Пета МБАЛ  започват да провеждат безплатни профилактични прегледи по различни специалности. Стартът на кампанията е на 26 февруари, като към нея ще се присъединят и двете общински специализирани болници Първа САГБАЛ "Света София" и Втора САГБАЛ "Шейново". 

Прегледите ще се правят след предварителни записвания в съответните лечебни заведения.

Записванията започват от 19 февруари (понеделник). Графици и телефони за записване ще бъдат обявени на сайтовете на съответните лечебни заведения. 

Всяка болница осигурява различни видове специалисти : 

 

Първа МБАЛ – УНГ болести, очни болести и хирургия  
Втора МБАЛ – кардиология, пневмология и фтизиатрия, ендокринология и болести на обмяната, нервни болести, детски болести  
Четвърта МБАЛ – вътрешни болести, заболявания на млечната жлеза, кожни и подкожни туморни формации, хернии, заболявания на жлъчно-чернодробната система и гастро-интестиналния тракт, кардиология, ендокринология, вътрешни болести.
Пета МБАЛ – очни болести, гинекология 

През февруари и март Първа САГБАЛ "Св. София" организира профилактични прегледи за рак на гърдата, а Втора САГБАЛ "Шейново" – за профилактика и лечение на миомна болест. 

 

 

През 2017 г. кампанията продължи няколко месеца и даде възможност на хиляди жители на столицата да направят специализирани профилактични прегледи. 

Коментари

Анонимен
27 фев 2018 16:17

Имам чувството, че тези кампании никога не са реални! Както се казва "Прекалено е хубаво, за да е вярно!". Made in Bulgaria!

Анонимен
26 фев 2018 16:15

Днес, 26.02.18г. успях да запиша само на едно място 1 час. С изключение на 2-ра градска, в сайтовете на другите болници няма обявени графици и часове за прием, а като се обадиш ти казват, че всичко е заето. Защо изобщо някой си прави труда да илюстрира "имидж" с подобни обяви!

Мая Въжарова
24 фев 2018 17:10

Още 19.02. в 11часа всички часове в |V градска болница в София бяха свършили, а по телефона е невъзможно свързването.

Мая Въжарова, София