Публикация

Орден „Стара планина“ за проф. Крум Кацаров 

Орден „Стара планина“ за проф. Крум Кацаров 

Отличието му беше връчено от президента за големи заслуги в областта на военномедицинското дело


Президентът на Република България Румен Радев удостои проф. Крум Кацаров с орден „Стара планина“ втора степен за големи заслуги към България в областта на военномедицинското дело.

 

На церемонията в Гербовата зала на Президентството присъстваха началникът на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, проф. Никола Владов, проф. Евгени Белоконски.

 

Науката отдавна е колективна игра. Тази награда персонализира усилията и работата на колективите, част от които сме ние – в случая колектива на ВМА, към който имам честта да принадлежа. Искам да благодаря на институциите, които ни номинираха и на президента на Румен Радев. За нас е чест, благодаря Ви!, коментира проф. Кацаров от името на всички наградени.

 

Проф. д-р Кацаров, д.м.н. е началник на Клиниката по гастроентерология и колопроктология на ВМА.

 

Завършва медицина в Медицинска академия – София през 1983 г., като цялата му професионална кариера е преминала в структурата на Военномедицинската академия.
Има придобити специалности по вътрешни болести, военнополева терапия, спешна медицина, гастроентерология и диетика, здравен мениджмънт.

 

Награждаван е с Почетния знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ – втора степен. Носител е и на наградата за изключителни постижения, носеща името на проф. д-р Чилов. През 2014 г. Българският лекарски съюз го избира за лекар на годината.


 

Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерството на отбраната

Коментари

Честито отличие!Бъдете здрав и продължавайте да помагате на хората!

Пожелавам ви успех