Публикация

Проф. Борисова ще участва в дискусия на здравните министри от ЕС


На 19 май министърът на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова ще бъде в Париж, където ще участва в кръгла маса на тема: „Подготовка на здравните системи за бъдещето: Интегриране на хроничните заболявания и управлението на здравето на населението в националните реформи”.

В обсъждането ще се включат здравни министри от ЕС, съобщи МЗ.

Предвижда се проф. Анна-Мария Борисова да се срещне с министъра на здравеопазването и спорта на Франция Розлин Башло-Наркен и с изявени френски лекари от български произход.
 
Кръглата маса е част от конференция на високо равнище за ръководители в областта на здравеопазването от Общността (19 - 21 май).
Форумът е под патронажа на Европейската комисия и Министерството на здравеопазването и спорта на Франция.

На конференцията ще бъдат обсъдени три основни теми - контролът на хроничните заболявания, електронното здравеопазване и устойчивото развитие. За участие са поканени министри и ръководни представители от секторите „Здравеопазване”, „Околна среда”, „Екология” и „Устойчиво развитие”.

Ще присъстват и директори на агенции, представители на публични и частни болници и на осигурителни компании, на първичната медицинска помощ, изпълнители от специализираната помощ, ръководители в сферата на информационните технологии и системи. 

Коментари