Публикация

Работи ли хомеопатията или е само плацебо ефект?

VII научно-практическа конференция по Шуслерова терапия и хомеопатия ще се проведе на 24 февруари 2018 г. в Пловдив


Работи ли хомеопатията или е само плацебо ефект?

На този въпрос ще търсят отговори участниците в  VII-та научно-практическа конференция по Шуслерова терапия, която ще се проведе в Пловдив, на 24 февруари 2018 г. , събота, от 10 до 18.30 ч. в Драматичен театър Пловдив.
През последните години периодично се подновяват атаките на обвинения и критики срещу хомеопатията. Поставят се искания да се ограничи разпространението й, обявяват я за „лъженаучен метод” за лечение, „противоречащ на основните принципи на физиката и химията”, който е „опасен за здравето и живота на хората”. Работи ли хомеопатията или действието й се дължи само на плацебо ефекта, познат в медицината?
Заповядайте на  VII научно-практическа конференция по Шуслерова терапия и хомеопатия и ще откриете основателни ли са всички тези обвинения. На конференцията ще разберете от изтъкнати български и международни водещи медицински специалисти и научни изследователи кои са последните научни новости и доказателства за действието на хомеопатията. Лекари с дългогодишна практика ще споделят клиничния си опит и успешното приложение на хомеопатията и Шуслеровата терапия като част от лечебните си методи.


Програма на конференцията с най-интересните акценти в нея:
10-10:30 ч. Откриване на конференцията - новости в хомеопатията. Лектор: д-р Нонна Петрова, директор на Алпен Фарма България, представителство на Немския хомеопатичен съюз
10:30-11:30 ч. За първи път в България - прожекция на филма Just one drop / "Само една капка" - Филм за възможностите, успехите и историята на хомеопатията, с участието на едни от водещите британски хомеопати. Филмът е създаден в отговор на нападките срещу хомеопатията в различни държави през последните години. Хомеопатията съществува в продължение на повече от 200 години и се използва от милиони хора по целия свят. Филмът разсейва митовете и погрешните схващания за нея. Ще ви накара да си зададете много въпроси за съвременната медицина и да се замислите за това как се грижите за здравето си.
11:30-12:15 ч. - Лекарите – личната ни отговорност към здравето. Лектор: д-р Дора Пачова, магистър по Хомеопатична терапия, ЦЗО „Едикта”, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България /АЛХБ/

12:15-13;00 ч. - Приложение на Шуслеровите соли в практиката на специалистите Уши-нос-гърло. Практически опит с Шуслерови соли при пациенти с метаболитни нарушения. Лектор: д-р Димитър Янев, специалист по УНГ болести, обща медицина, хомеопатия и Шуслерова терапия
Д-р Димитър Янев е един от най-добрите УНГ специалисти в България, изключително популярен лекар, благодарение на успехите си в лечението на проблеми с алергиите, с дългогодишна практика в Бургас.

13:00-14:00 ч. Обедна почивка.

14.00-14.30 ч. Изменение на генната експресия на клетъчни макрофаги при внасяне на ШС №3 – доклад на Лабораторията по биохимия към Медицински университет Варна. Лектор: гл.ас. Оскан Тасинов д.б., Катедра по биохимия, молекулна медицина и нутригеномика, МУ Варна.
Това изследване на варненския екип учени доказва как действа Шуслерова сол №3 и че не става дума за плацебо ефект.
14.30-15.30 ч. Шуслерови соли - обзор на клинични проучвания, проведени в Украйна. Академичният опит на тяхното приложение. Лектор: проф. Инга Митюряева, педиатър

15.30-16.20 ч. Вирусни инфекции и хомеопатия. Органотропни решения в общата медицинска парактика. Лектор: д-р Иван Несторов, специалист детски болести, лекар, хомеопат, Център за обучение и практикуване на хомеопатия ЦОПХ
16.20-16.30 ч. Дискусия
16.30-16.50 Кафе пауза

16.50-17.05 ч. Детоксикацията като оздравителен процес с помощта на Шуслерови соли и хомеопатия. Лектор: д-р Ирена Маждракова, лекар, хомеопат.

Д-р Маждракова е един от най-добрите лекари хомеопати в България с дългогодишна практика в София.
17.05-17.25 ч. Профилактика и лечение на рецидивиращи херпесни инфекции с Шуслерови соли и хомеопатия. Атипична локализация. Лектор: д-р Василка Юрукова, лекар, хомеопат.
Д-р Василка Юрукова е един от най-добрите лекари хомеопати в България с дългогодишна практика в Пловдив. Завършила е с отличие Медицинския университет в Пловдив, специалист е по вътрешни болести. Един от най-популярните лектори по хомеопатия у нас, а също и международен лектор със забележителен опит в клиничната хомеопатична практика при деца и възрастни.
17.25-17.40 ч. Практически опит с Шуслерови соли в гинекологичната практика. Лектор: д-р Антоанет Топчиян, акушер-гинеколог, Шуслеров терапевт.
17.40-18.20 ч. Усилване на сигнала в терапията с Шуслерови соли. Лектор: маг. фарм. Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара, педиатрична аптека
„Ерудита”.
18.20-18.30 ч. Дискусия

Коментари