Публикация

Поредно дарение за дете с диабет в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

Поредно дарение за дете с диабет в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

Поредното дарение за дете с диабет в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна направи председателят на асоциация „Докосни дъгата“ Денислава Ангелова


Поредното дарение за дете с диабет в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна направи председателят на асоциация „Докосни дъгата“ Денислава Ангелова. Инсулинова помпа и консумативи бяха дарени на майката на двегодишния Борко от Русе - Елица Недялкова. Помпата е закупена от асоциацията с подкрепата на жилищен комплекс „Лабиринт“, а косумативите са закупени със средства, събрани от ученици.  Тихомир, ученик с диабет от Професионалната гимназия по икономика - Велико Търново и Айсун от ПГСС “Никола Пушкаров” - Попово събраха от дарения и благотворителни инициативи сумата от 1500 лв.
 

Проф.д-р Виолета Йотова, началник на направление "педиатрия " в УМБАЛ „Св. Марина“ каза, че близо 90 са децата с диабет във Варна. За първи път даваме инсулинова помпа на толкова малко дете, сподели Денислава Ангелова. Кампанията на учениците е започнала по повод Световния ден за борба с диабета. До края на годината на Борко ще бъде дарен и сензор за измерване на кръвната захар.

Коментари