Публикация

Българската федерация по тенис стартира ЗДРАВНА ТЕНИС АКАДЕМИЯ в CredoWeb

10 000 родители и деца ще разберат кои са рисковете от непремерени и хаотични тренировки с помощта видеоматериали с изявени специалисти и треньори


Българската федерация по тенис стартира ЗДРАВНА ТЕНИС АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА. Тя ще представлява информационно-обучителна кампания за здравословен живот на децата и младежите чрез тенис тренировки без травми и риск за здравето, която ще се реализира приоритетно чрез видеоматериали и обучителни дискусии в иновативната дигитална  платформа за здраве CredoWeb.  

Целта ни е близо 10 000 родители и деца да разберат  кои са типичните рискове от непремерени, ненавременни и хаотични тренировки“, твърди Катерина Генова, генерален секретар на федерацията. Кампанията ще се реализира с активното участие на всички клубове по тенис в страната.

Над 20 видеоматериала и виртуални обучителни дискусии  с помощта на иновативната  дигитална платформа CredoWeb ще доведат експертното знание на най-изтъкнатите ни треньори и медицински специалисти до всеки дом, в който има настоящ или бъдещ млад тенисист.

Убедени сме, че това ще бъде ефективен социален проект, който ще ни даде шанс да компенсираме информационните дефицити и ще наложи в обществото виждането, че високите спортни успехи могат да имат смисъл само когато зад тях стои здрав, уравновен и щастлив млад човек - обяснява Генова. - Като социално отговорна организация Българската федерацията по тенис ще използва заряда и енергията на успеха, за да инвестира в бъдещото и да подготви следващите поколения млади тенесисти, слагайки акцент върху тяхното здраве.“  

Кампанията ще излезе значително от рамките на тесния си спортен  фокус.  „Амбицията ни е чрез експертното знание спортните достижения да бъдат популяризирани в по-широкия контекст на възпитанието на младите, а семействата да изградят чрез нея специфична общност, споделяща идеята за развитие и високи ценностти“, обобщи Генова.

 

Здравната тенис академия бе анонсирана на турнира от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) DIEMA Xtra Sofia Open 2018 от Катерина Генова и д-р Петър Велев,  собственик на CredoWeb. (на снимката долу)

Коментари

Алекс Алексиев
16 мар 2018 15:49

Чудесно е да има такива инициативи.

Като активен тенисист аматьор и баща на 4 годишен бъдещ тенисист. Вярвам, че това ще бъде само от полза за възпитанието на децата ни.

Добра идея! Ще проследя развитието й!


Браво за идеята и реализирането й. Аз съм на 55 години, но вече над 10 години играя тенис на корт с приятели, при доста тежка дискова болест/на почти всички нива в гръбначния стълб/. Успявам да се съхраня без травми с ортопедични колани, кинезиленти и по-внимателни движения. Но дилетантски, което не е редно. С благодарност ще се възползвам от всяка информация на тази инициатива!