Публикация

МБАЛ-Пловдив към ВМА с нов скенер 

Лечебното заведение обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерството на отбраната


На 27.02.2018 г. (вторник) от 16:00 часа МБАЛ-Пловдив към Военномедицинската академия ще отбележи 129 години от създаването си с тържествен водосвет на новия 16-срезов компютърен томограф.

 

На откриването, което ще се състои в диагностично-консултативния блок на болницата (ул. „Петко Д. Петков“), ще присъстват ръководството на ВМА в лицето на бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, и неговите заместници.
Поканени са представители на Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Община Пловдив, военни формирования.

 

Военна болница-Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. Изминало дълъг и сложен път на развитие, днес лечебното заведение е отворено не само за военнослужещите и цивилни служители на Въоръжените сили, но и за всички граждани.

 

Своя разцвет болницата достига през 80-те години на миналия век, когато се утвърждава като една от най-предпочитаните в региона. Тогава в нея се лекуват годишно около 8 500 пациенти, извършват се над 800 тежки операции, а през поликлиниката са преминавали над 120 000 души.

 

В момента МБАЛ-Пловдив към ВМА обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерството на отбраната.

 

Въпреки големия брой лечебни заведения в региона, болницата успява да задържи водещите си позиции, благодарение на професионализма на работещите в нея, както и на доброто отношение и грижи към пациентите.

Коментари