Публикация

Филм за наследствения ангиоедем в навечерието на Деня на редките болести

Филм за наследствения ангиоедем в навечерието на Деня  на редките болести

Прожекцията е на 27 февруари от 19:00 часа в зала „Универсиада“


В навечерието на Деня на редките болести на 27 февруари в Зала „Универсиада“ в София ще бъде излъчен документалният филм „Специална кръв“ на американския режисьор и продуцент Натали Мецгър.

 

Това информира Асоциация наследствен ангиоедем – България.

 

Филмът описва живота на четирима пациенти с наследствен ангиоедем. Поради рядкостта на тяхното състояние, Ава, Ноа, Келси и Лора се сблъскват с неправилна диагноза, неправилно лечение и предотвратима трагедия в спешното отделение, тъй като се борят да живеят нормален живот. Стремейки се да бъдат чути от неосведомената и неподготвена здравна система, те обединяват усилия си, за да преодолеят заедно последствията на болестта и да променят системата към по-добро.

 

„Специална кръв“ изследва пресечната точка между човешката крехкост и сила, давайки интимен поглед върху личния живот и борбата на пациентите с редки болести в Америка. Докато влезе в обществото, което определените от тях пациенти са създали около общото им заболяване, режисьорът Натали Мецгър разкрива истории за вдъхновение, борба, нови цели и преждевременна смърт. Тъй като разказват историите си, виждаме как тези смели хора променят бъдещето на пациентите с редки болести в световен мащаб, изтъкват от асоциацията.

 

Дата и място на събитието:
27.02.2018 г. от 19:00 часа в София, Зала „Универсиада“, зала „Изток“.

 

Повече информация вижте в прикачения файл.


 

Прикачени файлове

Коментари