Публикация

Д-р Йорданка Пенкова става подуправител на НЗОК

Досега тя ръководеше районната здравноосигурителна каса в Шумен


От вчера Националната здравноосигурителна каса има нов подуправител. Това е д-р Йорданка Пенкова, която досега беше директор на РЗОК-Шумен, информира в. „Сега“.

 

Назначението потушава управленската криза, в която затъна касата в последните дни - тя няма подуправител след напускането на Димитър Петров, а с влизането на проф. Плочев в болница няма кой да подписва документите, коментира изданието.

 

Д-р Пенкова има потвърден от съда конфликт на интереси за това, че през 2013 г. като шеф на РЗОК е сключила 4 договора с „Частна психиатрична клиника – 2000“, в която баща й и сестра й притежават 97% от капитала. 

 

Всекидневникът допълва, че комисията за конфликт на интереси е наложила глоби за 12 хил. лв. и постановила отнемане в полза на държавата на 201 хил. лв. - парите, които районната каса е платила на частната психиатрична клиника. Съдът обаче е намалил санкцията на 50 хил. лв.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари

Успех на работно място.

Петър Краев
27 фев 2018 10:10

Сериозно? Абе ние сме направо за закриване бе. Срам ме е и ме е гнус, че живея в тази държава и се примирявам с такива примати.