Публикация

7 симптома на умората след грип – как да се справим

7 симптома на умората след грип – как да се справим

По време на боледуването защитните сили са поизчерпани, а в тялото са се натрупали токсини, което е една от причините за умора.


След грип или друга вирусна инфекция хората често се чувстват изтощени в продължение на 2-3 седмици. Става дума за т. нар. постгрипна астения, която може да продължи доста дни след острата фаза и овладяването на симптомите. Инфекцията е била сериозен стрес за имунната система и организма като цяло. За да се справи, той изразходва много от резервите си на полезни вещества – витамини, минерали, аминокиселини, които са толкова важни за здравето ни на клетъчно ниво. Колкото по-сериозна е била вирусната инфекция, толкова по-голямо е изтощението, с което се борим след болестта. 

Грипът започва внезапно

Грипът е особено коварен, тъй като засяга целия организъм, развива се бързо и лесно се разпространява. Лекарите препоръчват лечението с противовирусен препарат да започне най-късно до втория ден от появата на симптомите. За съжаление много хора подценяват първите сигнали на тялото и сериозността на положението. Насочват се към специалист, когато заболяването вече е напреднало. Често се стига и до сериозни усложнения в бронхите, белите дробове, ушите, дори сърцето. Обикновено те засягат дихателните пътища, но е възможно да се развият още отит, енцефалит или миокардит. В битката с инфекцията организмът може да изчерпа някои от резервите си на хранителни вещества, тъй като имунитетът се е нуждаел от по-големи количества, за да победи болестотворните причнители.

 

Дори усложненията да се разминат, пътят към пълното възстановяване след грип може да се окаже по-дълъг от очакваното. Острият период на заболяването е отминал, но пацентите продължават да се чувстват изтощени. По време на боледуването защитните сили са поизчерпани, а в тялото са се натрупали токсини.

умора след грип

Типични симптоми при грип:

  • умора;
  • мускулна слабост; 
  • болки в ставите;
  • понижена концентрация;
  • раздразнителност;
  • безсъние;
  • липса на апетит.

Как по-бързо да се справим с умората след боледуване? 

как да се справим с умората

Лекарите съветват преболедувалите да си осигурят още няколко дни почивка, да избягват стреса, да консумират богати на витамини и минерали храни, да пият повече вода и чай. Това обаче невинаги е възможно. Много хора бързат да се върнат към работата и да наваксат пропуснатото или просто нямат възможност за допълнителен отпуск. Хранителният режим пък по традиция остава на заден план в напрегнатото всекидневие. 

 

Има възможност организмът да бъде стимулиран и подпомогнат в тази фаза с естествени аминокиселини, витамини и минерали. Много подходящ в тези случаи e Амбинор Енерджи. Той е изключително ефективен след прекарани инфекции, тъй като повлиява благоприятно проявите на слабост, изтощение и умора след грип. Тайната се крие в уникалната формула, която включва аминокиселините аргинин и аспартат, магнезий, витамин В6 и D-биотин.  

 

  • Аргининът е важна аминокиселина, която помага за натрупване на енергийни запаси в клетките. Тя подпомага нормалната сърдечна дейност и правилното функциониране на кръвоносната система. Според някои проучвания има положителен ефект върху регулирането на имунната система. Натрупването на токсини по време на заболяването е една от основните причини човек да чувства умора.
  • Аспартатът има детоксикиращо действие, като ускорява разграждането на вредните вещества на обмяната. 
  • Магнезий и витамин В6 подпомагат действието на аргинина и аспартата, но също така оказват благоприятно действие по време на възстановителния период. Те повлияват едни от основните симптоми при инфекциозните болести - обща отпадналост, болки по ставите и мускулите и умора
  • Магнезият е добре известен със способността си да отпуска мускулите, като в същото време има успокояващ ефект и действа антистресово. Той е пряко свързан със синтеза на мелатонина – хормонът, който регулира съня.
  • Витамин В6 също е от изключително значение за правилното функциониране на нервно-мускулната, хормоналната, кръвоносната и имунната системи. Успоредно с това той е необходим за усвояването на магнезия от организма. 
  • D-биотин участва в липидния и протеиновия метаболизъм и превръща храната в глюкоза, която тялото използва за енергия.

Амбинор срещу умора и грип

Без риск от странични ефекти, Амбинор Енерджи помага по естествен път да бъде преодоляна умората след грип или вирусна инфекция. 

Коментари

Анонимен
1 мар 2018 13:43

da hubava statia i saveti, makar che na mene mi zvuchi poveche kato reklama na Амбинор Енерджи.

Анонимен
5 мар 2018 13:53

Ами то е от профила на продукта, логично.Аз го ползвам от години и наистина действа много добре и след грип и при много физическо натоварване като спорт например