Публикация

Пет минути йога на ден подобрява кондицията на тялото и духа

С йога студът се приема по-добре


Една от причините хората да да чувстват дискомфорт и ставни болки в студеното време е обездвижването. Наистина не е подходящо за работа навън, когато е хладно и влажно, да не говорим за ледовития мраз. Но да се превърнем в придатък на кушетката е много, много лош подход.

 

Когато навън е студено и заснежено, е трудно да изпълняваме обичайните си занимания на открито. Това включва и дългите разходки сред природата. Това обаче не бива да ни отказва от физическа активност,  просто трябва да прехвърлим тази си дейност на закрито.

Движете се и у дома

 

Няма нужда да се претоварвате, изберете лесни аеробни движения, което не натоварват ставите – ходене или йога, с които да запазите обичайния обхват от движения. Вдигане на тежести също помага, защото укрепва мускулите, които поддържат ставите.

Препоръчително е да изберете йога, защото повечето йога практики могат спокойно да се изпълняват у дома и дори за 5 минути дневно оказват влияние върху цялото тяло, преодоляват сковаността, спомагат кръвообращението и работата на сърцето.

Не позволявайте на тялото си да залинее, а го тренирайте ежедневно. Йогата дава възможност за комплексно въздействие на физическо и духовно ниво. Ако не знаете кои са най-подходящи за вас упражнения, може да се консултирате с йога инструктор, който да ви даде програма за домашно изпълнение.

В youtube също могат да бъдат намерени много видеа с лесно изпълними ухражнения, например:

 

Коментари