Публикация

Безплатни консултации за хора с наднормено тегло

Те се провеждат в Центъра за безкръвни операции в „Медлайн-Централ Хоспитал“ от днес до края на март


Безплатни консултации за пациенти с наднормено тегло организира екипът на Центъра за безкръвни операции в болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив. Те ще се провеждат от 6 до 31 март в каб. 10 в Медицински център-1, част от лечебната верига. Пациентите, които желаят да се прегледат, трябва да си запишат час на тел: 0888/204-180, каза началникът на центъра д-р Васил Ангелов. На разположение на пациентите ще бъде диетологът д-р Радостина Гайдарова.

Решихме да проведем тази кампания, защото нашите наблюдения са, че затлъстяването започва да засяга все по-голяма част от населението и наистина в последните 5-6 години добива епидемичен характер у нас, заяви д-р Ангелов. Той припомни, че никак не са малко хората, които сами се опитват да се отърват от излишните килограми – подлагат се на всякакви диети, в това число и напълно драстични, спортуват, но резултатите са далеч от желаните. Свалят малка част от теглото си, а след това много бързо наваксват изгубеното, защото се задейства йо-йо ефектът. 

По време на кампанията, която се организира със съдействие на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, пациентите ще получат съвети как да се справят с проблема. При по-тежки форми ще им назначим подходяща терапия, защото наднорменото тегло е болест и дава отражение върху всички системи в организма на човек.

Коментари