Публикация

Безплатен скрининг на бъбреци в Стара Загора

Безплатен скрининг на бъбреци в Стара Загора

Безплатни ехографски прегледи на бъбреци и съпътстващи медицински изследвания организира екипът на Клиниката по нефрология в УМБАЛ на 8-ми март


Безплатен ехографски преглед на бъбреци и съпътстващи медицински изследвания организира екипът на Клиниката по нефрология в УМБАЛ „Проф.Стоян Киркович“ в Стара Загора, начело с доц. Илия Попов - началник на клиниката. 

За поредна година по повод Световния бъбречен ден, който се отбелязва всеки втори четвъртък на месец март, специалистите ще провеждат консултации с пациенти. Този път мотото на инициативата е „Бъбреци и женско здраве“ и ще се преглеждат само жени.

Това ще стане на 8 март между 9 и 12 часа в Клиниката по нефрология.

 

Предварителното записване ще става на телефон 042 698 351.

 

Расте броят на пациентите с бъбречни заболявания. През изминалата година през клиниката за лечение са преминали близо 1000 болни от областите Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Бургас, съобщи още доц. Илия Попов.

Клиниката по нефрология към УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ е единственото място в региона, където се полагат професионални грижи за пациенти с остра бъбречна недостатъчност. Отделението разполага с високообразовани специалисти, които прилагат успешно съвременни методи в лечението на бъбречните заболявания.

Коментари