Публикация

Д-р Атанас Калчев е новият председател на БЛС в Пловдив

Лекарите подкрепят колегата си д-р Иван Димитров от УМБАЛ "Пловдив", обвинен за убийството на Жоро-Плъха


Д-р Атанас Калчев, гастроентеролог в УМБАЛ "Каспела" и бивш директор на Военна болница в Пловдив, е новият председател на РК на Българския лекарския съюз в Пловдив. Той бе избран на поста с гласовете на 111 делегати на отчетно-изборното събрание, а 64 делегати дадоха своя вот за неговия конкурент д-р Георги Цигаровски. 
Изборът за председател бе проведен два пъти, тъй като при първото гласуване имаше несъответствие между броя на подадените бюлетини и на участниците в събранието. Бившият вече председател на РК на Българския лекарския съюз д-р Георги Кръстев бе избран за секретар на съсловната организация. Той бе номиниран от новия председател на Лекарската колегия д-р Атанас Калчев. За заместници на новия председател бяха избрани д-р Цигаровски, д-р Костадин Чифлигаров и д-р Цветана Пеева.

В здравеопазването трябва да се отчитат непосредствените интереси на първо място на пациентите, на второ – на лекарите, заяви след избирането си новият председател. 

Регионалната колегия на Лекарския съюз в Пловдив да гласува декларация в подкрепа на д-р Иван Димитров, обвинен за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана и незаконно притежаване на оръжие. 

Според проф. д-р Борислав Китов, който е и бивш народен представител, трябва да има промени в законодателството, които да позволят широка възможност за неизбежна отбрана. Той заяви, че в случая с д-р Иван Димитров нещата са много сложни, защото има противоречива информация.

Според  бившия председател на Лекарската колегия д-р Георги Кръстев подкрепата за д-р Димитров категорично остава, "защото сме се нагледали на много обвинения, които в съда отпадат. През този ад минават много семейства в нашата държава".

Коментари