Публикация

Екип от лекари спаси млади жена с огромен тумор в Университетската болница

Екип от лекари спаси млади жена с огромен тумор в Университетската болница

Жената се движи сама и предстои да се възстанови в Клиниката по акушерство и гинекология


 

Екип от плевенски медици от УМБАЛ „Д-р Георги Странски” извади успешно около 13.5 кг. туморна формация от яйчник на млада жена.

„Тя постъпи с оплаквания в болницата, като при прегледа открихме въпросната формация и се наложи операция. Жената имаше и редица придружаващи заболявания, които допълнително усложняваха нещата”, обясни доц. д-р Йордан Попов, началник на Клиника по акушерство и гинекология в университетската болница.

Жената веднага е приведена в Операционния блок, където екип от хирурзи, анестезиолог и акушер-гинеколог – проф. Димитър Стойков, д-р Ирина Декова, д-р Ивaн Атмажов, д-р Славейко Богданов и доц. Йордан Попов, извършват успешно интервенцията и отстраняват туморната формация. Тя е била с диаметър над 50 см.  

Жената е настанена за наблюдение и вече се движи сама, като се очаква в края на седмицата да бъде приведена обратно в Клиника по акушерство и гинекология. В момента постоперативният период протича нормално, обясни доц. Попов, който подчерта изключително добрата работна колаборация между лекарите от отделните клиники на УМБАЛ „Д-р Георги Странски “ в Плевен, спасила живота на пациентката.

Коментари