Публикация

Как да се реагира при влагалищни течения (ВИДЕО)

„Силвержин Плюс” помага при вагинални инфекции, твърди акушер-гинекологът д-р Гергана Коларова


Около периода на овулация и десетина дни преди менструалния цикъл секрецията от влагалището се увеличава. Това е чисто физиологичен процес и в него няма нищо тревожно и патологично.

 

"Теченията, на които трябва да се обръща внимание и да накарат жената да посети лекарския кабинет, са тези в останалите периоди от време, които създават дискомфорт, имат някакъв цвят или мирис", пояснява акушер-гинекологът д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София”.

 

При установена бактериална, вирусна или гъбична инфекция специалистът назначава терапевтичен курс. Добре е обаче да има и допълнителен протектор за онези участъци от влагалищната лигавица, които не са засегнати от инфекцията. Такъв е препаратът „Силвержин Плюс”. Той провежда своето лечебно действие на базата на изключително мощния срещу бактерии, вируси, гъбички ефект на среброто, който е известен от векове. Препаратът съдържа съставки, които имат противовъзпалително действие и укрепват стените на влагалището, пояснява д-р Коларова.

 

„Силвержин Плюс” може да се ползва и в случаи:

-        когато пациентката има оплаквания, без да е изолиран категоричен причинител;

-        след непредвидени полови контакти;

-        след ползването на басейни – дезинфекциращите препарати не влияят добре на кожата и на интимната област на жената;

-        при чести бактериални вагинози на база на нестабилно pH във влагалището.

Коментари