Публикация

Д-р Христина Димитрова от Варна спечели iPhone 8 от томболата на CredoWeb

С новата си придобивка тя планира да прави видеа и интервюта от конгреси и да ги споделя с колеги в платформата


Д-р Христина Божинова-Димитрова от Варна спечели iPhone 8 от томболата на CredoWeb.  Наградата бе за лекари, фармацевти, други медицински специалисти и студенти, които в периода от ноември до 1 март са изтеглили мобилното приложение на CredoWeb.

Победителката  беше избрана с томбола измежду 746 души, които за този период бяха свалили мобилния App и към 1 март го използваха активно.

 

Д-р Димитрова е специалист по обща медицина и здравен мениджмънт

 

 Работи в две практики, а в момента е и докторант в МУ-Варна.

„Не мога да повярвам, за първи път печеля нещо, страхотно е“, сподели развълнувано тя. За нея най-голямото предимство на платформата е, че я свързва с колегите й.

Стажът й на потребител на CredoWeb e вече няколко години, като минава поетапно през различни стадии на активност. Първоначално просто си прави профил, за да чете,  постепенно се включва в дискусии, коментира, намира колеги от страната и се свързва с тях.

Придобива повече увереност, когато на един конгрес представител на екипа на CredoWeb от София й обръща персонално внимание, насърчава я да попълни профила си и й дава професионални съвети как да използва платформата оптимално. С времето се запалва, усеща тръпката от възможността да общува лесно, да  изразява позицията си и преди няколко месеца стига до идеята сама да организира дискусия в CredoWeb на тема „С какви трудности се среща българският лекар в малките и отдалечени населени места“. 

„За моя изненада тя надхвърли регионалния си характер. Бях поласкана, че например проф. Пилософ, когото не познавам лично, бе коментирал в нея - каза тя. – Харесва ми, че тези дискусии в CredoWeb дават достъп на обикновени лекари до хабилитирани лица,  приобщават и граждани към важни теми в здравеопаването, което е много важно за обществото ни.“

Твърди, че въпреки огромната си заетост се старае да отделя време за онлайн активности. Искало й се да има повече други лекари, с които да обсъжда, да споделя и да се консултира, но в крайна сметка приема реалността. Според нея повечето от колегите й са се пуснали по инерцията, не чувстват потребност да се развиват и да учат нови неща. Интернет ги напрягал, което имало своето основание във  факта, че средната възраст в гилдията е над 55 г.

„За съжаление в повечето платформи взема връх комерсиалността, докато в CredoWeb има баланс“, казва д-р Димитрова. Впечатлена е и от разнообразието на теми и активности, които хармонично съчетават сериозни медицински новини от различни области, научни статии, важна информация за лекарствени продукти и теми, които са по-широко свързани със здравето като йога, аюрведа,  спорт, хранене.

Оценява високо етичния език, на който се комуникира. Липсата на възможност за агресивни нападки според нея прави CredoWeb отлична среда за споделяне на мнения и професионални дискусии.

Новината за наградата вдъхнови още повече д-р Димитрова и сега тя вече крои планове как на предстоящото си участие на международния конгрес по обща медицина ще прави видеорепортаж, интервюта с участници и ще ги сподели в CredoWeb. Сестра й била главен редактор на радио Варна и журналистическата страст малко или много владее и нея.

„CredoWeb свързва лекарите по най-добрия начин,  а сега с мобилното приложение възможностите стават още по-добри“, каза тя.

Коментари

Честито !

Анонимен
13 мар 2018 11:28

Честито на д-р Божинова за страхотната награда! Наистина историята й е изключително интересна, а и е описана изключително интересно, очевидно от човек, който борави отлично със силата на словото и драматургията в добрия смисъл на думата! Много здраве и успехи на д-р Божинова и да ползва придобивката си само за добри дела! 

Хаджимиланов, София 

Благодаря.За мен  е много ценна тази подкрепа!

Д-р Грудева

Mariya  Popova
12 мар 2018 09:26

Честито д-р Димитрова!


Анонимен
8 мар 2018 21:58

Честито

Честито!