Публикация

Проф. д-р Светослав Георгиев е новият зам. ректор в МУ-Варна

Проф. д-р Светослав Георгиев е новият зам. ректор  в МУ-Варна

От 6 март 2018 заместник-ректор "Кариерно развитие, научно-изследователска дейност  и СДО" в Медицински университет – Варна е проф. д-р Светослав Георгиев, д.м.


Проф. д-р Светослав Георгиев е новият зам. ректор

От 6 март 2018г. заместник-ректор "Кариерно развитие, научно-изследователска дейност  и СДО" в Медицински университет – Варна е проф. д-р Светослав Георгиев, д.м., който е избран с решение на академичния съвет. Проф. Георгиев е и Ръководител направление кардиологични клиники и началник на Втора клиника по инвазивна кардиология в УМБАЛ „Св. Марина" – Варна.

Проф. Георгиев е роден на 04.05.1960 в гр. Провадия, обл. Варна. Завършил е медицина в Медицински институт Варна през 1986 г. Има над 65 научни публикации в периодичния специализиран печат, над 80 участия в конгреси, конференции. Основните му научни разработки са в областта на интервенционално лечение на сърдечните заболявания и функционалната дагностика на сърдечните заболявания. Член е на Дружеството на кардиолозите в България, Българско дружество по интервенционална кардиология, European Society of Cardiology, лекарски съюз.

Коментари