Публикация

ДКЦ 1 "Света Клементина - Варна" ЕООД обявява месец Март за Месец на профилактиката с главоболието

ДКЦ 1 "Света Клементина - Варна" ЕООД  обявява месец Март за Месец на профилактиката с главоболието

Не е необходимо предварително записване за изследването


ДКЦ 1 „Света Клементина”, известен като Градска болница, обяви март за месец за борба с главоболието. Това съобщи управителят д-р Иван Иванов. По инициатива на ръководството се организират безплатни профилактични прегледи за пациенти, страдащи от главоболие. Прегледите ще се извършват от д-р Антония Испирска, невролог в здравното заведение, всеки вторник и четвъртък от 12 до 14 часа в кабинет 309, без предварително записване, уточни д-р Иванов.

 

Главоболието е един от най-общите симптоми в съвременната диагностична практика. То може да бъде провокирано както от различни стресови ситуации, така и от тежки неврологични болестни състояния. Повечето типове стандартно главоболие се овладяват с прием на нестероидни противовъзпалителни медикаменти като аспирин и ибупрофен. Ако главоболието е пристъпно, придружено със симптоми на други нарушения в организма, то тогава се счита като алармиращ симптом и трябва да бъде проведена консултация със специалист по нервни болести.

 

Главоболията имат изключително богата класификация според причинителя си. Най-баналното е това, което се предизвиква от прекомерна физическа работа или нервно напрежение и стрес в работната среда. Другите най-чести прояви с главоболие са последващите спазми в кръвообращението на мозъка, което нарушава неговото изхранване и снабдяване с кислород или пък води до повишаване или понижаване на артериалното налягане. В този порядък се отбелязват като най-често болестоносителство и причина за поява на неприятния симптом състоянията мигрена или клъстърно главоболие. Други причини за поява на клиничната симптоматика може да са възпаление в околоносните синуси - синузит.

 

Източник: Черно море

Коментари