Публикация

Продължаващото медицинско обучение става гарант за качеството както в България, така и за Европа

Постигната е договорка за сътрудничество с UEMS


Уважаеми дами и господа,

 

Имаме удоволствието да ви съобщим, че след повече от двегодишни усилия от страна на представители на Българския лекарски съюз, постигнахме договорка за дългосрочно сътрудничество с UEMS /Европейски съюз на медицинските специалисти/. Това ще позволи продължаващото медицинско обучение (ПМО) на лекарите в България да бъде стандарт за качество както на територията на страната, така и в Европа.

 

По покана на БЛС, на 16.03.2018г. в София ще гостуват представители на UEMS в лицето на д-р Ромуел Краевски - президент, проф. Василиос Папалао – главен секретар, и д-р Бернард Мале - ковчежник. Поводът за посещението е официалното подписване на договор за сътрудничество между българската съсловна организация и европейската институция. 
Това ще постави началото на унифициране критериите на ПМО с тези в Европа и ще даде възможност за акредитиране и сертифициране на медицинските форуми по европейски стандарт. 

 

Българският лекарски съюз счита, че това е сериозна крачка в развитието на ПМО у нас и ще спомогне за по-добрата колаборация между българската и европейската медицинска общност, създавайки предпоставки за утвърждаване на продължаващото медицинско обучение в България, като медиатор на медицински практики и ценности.

 

На фокус - продължаващото медицинско обучение

В рамките на официалното посещение на представителите на UEMS в България, БЛС организира и Международна конференция на тема: „Продължаващо медицинско обучение – гарант за качество в професионалната практика и за безопасността на пациента“, която ще се проведе на 16 март в София, хотел „Балкан“, зала „Средец“, от 9:30 часа.

Коментари

Петък обикновено е работен ден.