Публикация

Лечебната сила на магнитотерапията

Магнитотерапията е не инвазивен метод  в алтернативната медицина чрез,  който  на тялото се въздейства с магнити полета с терапевтична цел.


Това е една от най- старите форми на биофизикално лечение  познато  още на древните цивилизации вярващи, че естествените магнитни скали имат лечебни свойства. Макар и в не чисто състояние, а като магнитна руда първите сведения за приложението на магнитотерапия се срещат в текст от 2000 г. пр.н.е. - в Древен Китай. В „Императорската книга по вътрешна медицина“ се среща текст, който препоръчва прилагането на магнитни камъни за корекция на дисбаланса на енергията „Ци“ или – живата сила.

 

Магнитотерапия се прилага при следните показания:

  • хирургични заболявания – травми, отоци, трофични язви, следоперативни инфилтрати, облитериращи заболявания на съдовете, фрактури (индукторите се поставят върху гипсовата превръзка непосредствено след обездвижването), бавно заздравяващи рани или забавено калциране при фрактури
  • заболявания на опорно-двигателния апарат –остеоартрити, ревматоиден артрит, деформирана артроза, болестта на Бехтерев, периартрит, тендовагинит, миозит и др.;
  • нервни заболявания – неврози, полиневрити, неврити, състояния след черепномозъчни травми, радикулити;

За максимален ефект препоръчвам от 7 до 10 последователни процедури.  Те могат да се комбинират с терапевтичен масаж на проблемната област.

 

Тел. за контакти и записване: 0885977555

Коментари