Публикация

Дни на отворените врати – безплатни прегледи на деца с наднормено тегло

Дни на отворените врати – безплатни прегледи на деца с наднормено тегло

Кампания за безплатни прегледи на деца с наднормено тегло и затлъстяване организира МЦ „Детско здраве“ от 14 до 23 март 2018 г


Инициативата е провокирана от увеличаващия се процент на децата с наднормено тегло и затлъстяване и необходимостта от адекватно лечение. Ако не се вземат своевременни мерки, това води до ранна поява на диабет тип 2, хипертония, хиперлипидимия, ставни проблеми и др. Промени настъпват и в психиката на децата, особено в периода на пубертета.

Терапевтични програми са по-ефективни като превантивни и при наднормено тегло и нискостепенно затлъстяване, отколкото при високостепенно и дълготрайно затлъстяване.

Лечението на затлъстяването изисква задължително тристранно участие на екип от специалисти (детски ендокринолог, психолог, диетолог и кинезитерапевт), родители и дете.

Повече за Центъра за лечение на деца с наднормено тегло при МЦ „Детско здраве“ може да намерите тук.

Дните на отворените врати за безплатни прегледи на деца с наднормено тегло, ще се проведат в периода 14.03.–23.03.2018г.

 

Необходимо е задължително записване на час за преглед на 02/ 952 42 97, 0888 906 811. Прегледите ще се провеждат и в двата филиала на МЦ“Детско здраве“ – ул.“Ами Буе“ № 27 и ул.“Маестро Кънев“ №4.

Коментари