Публикация

Как да се справим с пролетната умора

Хранителни добавки могат да ви помогнат да преодолеете тягостните симптоми


Ако въпреки приятното слънце, щъркелите, цъфтящите дървета и цвета и засилената склонност към влюбване, нещо ви е криво, значи сте изпаднали в пролетна умора. Тя се характеризира с бързонастъпващо изтощение, понижена жизнена енергия и нерядко – временни депресивни състояния. В северното полукълбо на земята, тази сезонна умора се наблюдава от края на февруари до средата на април. Макар проявите да са строго индивидуални, налични са още тревожност, усилена чувствителност към промени във времето, раздразнителност, необясними главоболия и липса на мотивация.
Едно от най-важните условия, за да се избавите от хватката на пролетната умора са В витамините, които участват в произвеждането на енергия на клетъчно ниво. От голямо значение за бодростта и енергията е и минералът магнезий. 
Големи концентрации на В витамини и магнезий се намират в зеленолистни зеленчуци.  Ако растението е зелено и свежо – то силно ще покачи енергията на тялото. Други добри източници на витамини В и магнезий са кафяв ориз и яйца за В, ядки, риба и банани за магнезий.

Не бива да се пренебрегва също и приемът на витамин С. Той е задължителен, особено в началото на пролетта, когато имунитетът е най-нисък. Хубаво би било да  добавим и витамини А и ЕЗаради липсата на слънце през зимата е хубаво да приемаме допълнително витамин D, но за него е важно да се знае, че преди това е необходима консултация с лекар. 

Когато всички тези полезни вещества е трудно да се добавят само посредством храната, препоръчително е да се премине към внос отвън. Отлична възмоност е това да стане чрез подходящи хранителни добавки. 

Нашата аптека освен богата гама от витамини, предлга на своите пациенти и голям избор от природни хранителни добавки на американската компания NOW Foods, които гарантират, че те ​​и техните близки ще си набавят дневния препоръчителен прием на важни витамини, минерали и други важни хранителни вещества, необходими за оптимално здраве. 

Energy е комбинирана добавка за енергия, действаща като термогенен фетбърнър и като енергетик. 

В основата на продукта стои комплекс от билки, подпомагащ изгарянето на подкожните мазнини. В Energy са добавени и витамини от B групата, които улесняват усвояването на хранителните вещества.

Бирена Мая (Brewers Yeast) е чудесно допълнение към всеки хранителен режим.

Тя е богат източник на витамините от B-комплекса, минералите калций, магнезий, фосфор, цинк, манган, желязо, натрий, както и други ключови елементи. 

Бирената мая снижава холестерола в кръвта, намалява нивото на кръвната захар, действа като енергетик, посредством съдържанието на витамини от B-комплекса действа имуностимулиращо. Съдържа голям брой нуклеинови киселини и ензими, които поддържат стомашно-чревния тракт в добро състояние и спомагат за по-доброто храносмилане.

 

Витамин В-12 се предлага в най-ефективната си форма - Метилкобаламин. 

Големи количества са особено необходими за предпазване от разпадане на нервната тъкан в процеса на стареене. Витамин B-12 във формата си на метилкобаламин спомага за предотвратяването на Паркинсонова болест и намалява разпространението на болестта при тези, които я имат. Играе изключително важна роля в протеиновата синтеза, нужна за сърдечно-съдовата дейност. 

 

Витамини за деца Kid Vits съдържа 120 дъвчащи таблетки с формата на животни.

Приемът на Kid Vits може да набави жизненоважни съставки като витамини, минерали и антиоксиданти оказват съществено значение при развитието на костната структура, функциите на мозъка, вътрешните органи и цялостния растеж на детето.

 

Echinacea е силен имуномодулатор и има силен противовъзпалителен ефект.

Ехинацеята е изключително препоръчителна за хора, които боледуват често и искат да стимулират имунната си система. Най-често се използва за профилактика на болести като обикновена настинка, кашлица и респираторни инфекции. Също така е доказан ефектът на билката на силен антиоксидант, намалявайки вредните въздействия на свободните радикали причиняващи артрит, сърдечни болести и стареене.

Коментари