Публикация

Потвърдиха статута на „Света Марина“ като университетска болница

Потвърдиха статута на „Света Марина“ като университетска болница

Правителството определи Многопрофилна болница за активно лечение „Света Марина" ЕАД за университетска болница за срока на новата й акредитационна оценка


Потвърдиха статута на „Света Марина“ като университетска болница

Правителството определи Многопрофилна болница за активно лечение „Света Марина" ЕАД за университетска болница за срока на новата й акредитационна оценка. Само преди броени дни тя получи "Отличен 6" за следващите пет години със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Лечебното заведение и до настоящия момент се е ползвало с правата на университетска болница и е основна база за теоретично, клинично и практическо обучение на студенти, докторанти и специализанти на медицинския университет. Отличната оценка потвърждава високото ниво на образователните и медицински дейности, а също така предоставя нови възможности за развитие на лечебното заведение.

Само преди месец МУ-Варна изяви намерението си да придобие "Св. Марина" и да се превърне в първия медицински университет у нас със собствена болница. Според здравния министър Кирил Ананиев, ако и двете страни имат желание, няма пречки сделката да се осъществи. А ако схемата се окаже печеливша, би могло да се приложи и с други висши учебни заведения.

Коментари