Публикация

Шанс за безплатни прегледи при световноизвестния хирург д-р Евангелос Перакис

Лекарят ще консултира на 22 март след предварително записан час


Водещият специалист по лапароскопска хирургия д-р Евангелос Перакис ще проведе безплатни прегледи. Световноизвестният гръцки лекар ще консултира на 22 март 2018 г. в болница „Медлайн" в Пловдив пациенти със злокачествени и доброкачествени заболявания на стомаха, черния дроб, жлъчните пътища и панкреаса, както и страдащи от херния.

За посещенията не се необходими направления от личните лекари, но пациентите трябва да си запишат час на тел: 032/656-600. Това е третата кампания, която д-р Перакис организира за пациенти в България. Първите две преминаха при голям интерес.

Обект на научен интерес от негова страна е онкологичната хирургия на стомаха, черния дроб, жлъчните пътища и панкреаса. Извършил е множество тотални гастректомии, хепатектомии и панкреатектомии. Той е сред първите хирурзи в Гърция, които се интересуват и упражняват лапароскопската хирургия. От 1992 г. е направил повече от 7500 лапароскопии, от които около 6300 холецистектомии и многобройни апендектомии, пластики при ингвинални и следоперативни хернии, диафрагмални хернии, както и множество операции на тънкото и дебелото черво.

Д-р Перакис е извършил първата лапароскопска ниска предна резекция при рак на правото черво в Гърция през 1993 г. Разработил е собствена техника за терапия на ингвинални и пъпни хернии без напрежение.

Коментари