Публикация

Утре започва месецът на оралното здраве в Пловдив

Дентални медици и студенти ще разясняват на хората ползите от профилактиката


Започва месецът на оралното здраве в Пловдив. За това информираха от Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз.

Първата проява е насрочена за вторник. Тя съвпада с датата 20 март, когато се отбелязва Световният ден на оралното здраве. Пред фонтана на  община Пловдив в специално изградена шатра студенти по стоматология ще разясняват ползата от опазването на оралната хигиена върху цялостното здраве на човешкия организъм.  Заедно със студентите ще беседват и стоматолозите д-р Трифон Антонов-председател на Районната колегия на Българския зъболекарски съюз в Пловдив, д-р Пламен Дойков и д-р Радостина Щерева. 
"Целта на разговорите ни с хората е да ги убедим колко  важна е профилактиката, особено за децата, които трябва поне два пъти годишно да ходят на преглед при стоматолог.  Така по-бързо ще бъдат откривани евентуални кариеси и други проблеми на зъбите им, което ще помогне за лечението им. Останалите хора трябва поне веднъж на годината да посещават кабинета за профилактичен преглед. По този начин ще си спестят доста главоболия. Оралното здраве на българина не е на добро ниво и всички трябва да се погрижим за него", заяви д-р Пламен Дойков. Планираните консултации в шатрата ще продължат до 12 часа във вторник, но ако има много желаещи на всички хора ще бъде отговорено изчерпателно.

Следващото събитие от месеца на денталното здраве е насрочено за 24 март, събота. Тогава от 10.30 до 13.00 часа в Катедрата по детска дентална медицина на Стоматологичния факултет на бул. "Христо Ботев" №3 ще бъдат извършени безплатни прегледи на малчуганите от известни специалисти. За всички деца са предвидени подаръци, а празникът ще протече под мотото "Красива усмивка".

Коментари