Публикация

Заплатите на работещите в „Пирогов“ скачат с до 300 лв.

Заплатите на работещите в „Пирогов“ скачат с до 300 лв.

С подписването на новия Колективен трудов договор възнагражденията стават над средните в отрасъл здравеопазване


Днес, 22.03.2018 г., беше подписан Колективният трудов договор (КТД) в „Пирогов”. 
Неговите параметри предвиждат увеличение на основното трудово възнаграждение за срок от 1 година. 

Фонд работна заплата се увеличава за лекарите, специалистите по здравни грижи (медицински сестри, медицински лаборанти, медицински рехабилитатори и др.) и санитарите.

Респективно те ще получават до 300 лева повече. Парите за санитарите бяха повишени с увеличението на минималната работна заплата, което е отразено в КТД. 

 

Парите за увеличението на основните трудови възнаграждения няма да окажат негативно влияние върху разплащането с доставчиците и покриването на останалите задължения на лечебното заведение. 

 

Договорът, който влиза в сила от 1 април 2018 г. , беше подписан между изпълнителния директор на болницата проф. д-р Асен Балтов и председателите на пироговските секции на двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа”. 

 

Изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов подчерта, че с този договор се поставят основите на подобряване на основните трудови възнаграждения. 

 

От синдикатите обявиха, че с подписването на този КТД основните заплати в „Пирогов” стават над средните в браншовия договор в отрасъл здравеопазване. Този КТД носи стабилност и основа за развитие на работните заплати при добри финансови резултати на болницата.

Коментари

Анонимен
22 мар 2018 17:31

Хубава новина за нещо справедливо в тая държава! Само не се разбира какъв е размера на новите заплати, за да се зарадваме от все сърце! За да не се окаже, че максимума от 300 е само за единици, а за повечето медици да е с 30 лв.  

Анонимен
22 мар 2018 14:40

Това се казва "скок" - направо лъвски...