Публикация

МУ-Варна ще упражнява правата на собственик на капитала на УМБАЛ „Св. Марина“

МУ-Варна ще упражнява правата на собственик на капитала на УМБАЛ „Св. Марина“

Правителството предостави правата на едноличния собственик на капитала по управлението на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина" ЕАД, гр. Варна, на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"


Варненският медицински университет ще упражнява правата на собственик на капитала на УМБАЛ „Св. Марина“

Правителството предостави правата на едноличния собственик на капитала по управлението на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина" ЕАД, гр. Варна, на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" за срока на акредитационната оценка на лечебното заведение като университетска болница, съобщава Труд. Мотивът в искането на Медицинския университет е, че по този начин ще се възстанови основната функция на университетската болница по осигуряване на качествено практическо обучение на студенти, докторанти и специализанти и осъществяване на болнична медицинска помощ на най-високо ниво. Правната възможност за това прехвърляне е в разпоредбата на чл. 62, ал. 2 от Закона за лечебните заведения.

За да поддържа високо качество на подготовката на студентите по медицина и за да бъде конкурентоспособен, през последните четири години университетът е инвестирал над 8 млн. лв. в клиничните катедри в МБАЛ „Св. Марина"- Варна.

Източник: www.trud.bg 

Коментари