Публикация

Д-р В. Грозев: Продължаващото медицинско обучение в България вече дава европейски кредити (ВИДЕО)

Това важи не само за конгресите, но и за електронното обучение, чието качество и ефективност по нищо не отстъпват на всички останали форми на ПМО, категоричен е председателят на БЛС


 

Българският лекарски съюз подписа договор за дългосрочно сътрудничество с Европейски съюз на медицинските специалисти (UEMS). Това се случи на първата по рода си международна конференция на тема: „Продължаващо медицинско обучение – гарант за качество в професионалната практика и за безопасността на пациента“, която се проведе в София на 16 март 2018 г.

Този договор има огромен смисъл и в него се крие възможността за кредитиране на нашите научни изяви с европейски кредити и приравняване на нашата система на продължаващо медицинско обучение към европейската, коментира председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев. Това само по себе си води до повишаване качеството на медицинската услуга и дава възможност за равни условия на работа, труд и възнаграждение в ЕС .

С подписването на договора с UEMS всеки български лекар вече може да получава европейски кредити от участието си в български научни форуми. Това се отнася не само за присъствието на конгреси, конференции и курсове, но и за дистанционните форми на ПМО, каквато е електронното продължаващо медицинско обучение.

Качеството на електронното обучение, което БЛС провежда в платформата CredoWeb, по нищо не отстъпва на всички останали форми на ПМО и е напълно изравнено с тях,  категоричен е председателят на БЛС.

Съсловната организация полага усилия да Продължаващото медицинско обучение за лекари в България да стане задължително. Вече са внесени и предложения за промени в законодателството.

 

ВИЖ ВИДЕОТО>>>

 

 

Коментари