Публикация

Университетска болница „Дева Мария“ с кампания срещу заболяванията на млечните и щитовидната жлеза

Университетска болница „Дева Мария“ с кампания срещу заболяванията на млечните и щитовидната жлеза

Ехографски изследвания на преференциални цени през целия април предлагат от болницата


 

Кампания срещу заболяванията на млечните жлези и на щитовидната жлеза стартира в университетска болница „Дева Мария“. През целия април на цена само от 10 лв. на система ще се извършват ехографски изследвания на млечни и щитовидна жлези. Желаещите да се погрижат за здравето си трябва да запишат своя час на тел. 056/ 89 62 62. За да е удобно на работещите, изследванията се извършват в часовия период от 17:00 до 20:00.

 

Университетска болница „Дева Мария“ активно развива своя профилактичен пакет от  прегледи и изследвания, с които цели подобряване на здравето и здравната култура у жителите на Бургас. Редовните профилактични прегледи са ключът към ранната диагностика и навременното решаване на здравословни проблеми. Специалистите съветват всяка жена да прави профилактично ехографско изследване на млечните си жлези поне веднъж годишно. Важно е да се знае, че макар и рядко, ракът на гърдата може да порази и мъжете, затова в случай на фамилна обремененост, е добре мъжете също да правят профилактични прегледи веднъж годишно.  Ранната диагностика на рак на гърдата е животоспасяващо- в начален стадий това онкологично заболяване е 100% лечимо. За съжаление, когато туморното образувание може да се напипа с пръсти при мануален преглед, първите стадии са безвъзвратно изтървани.

 

Проблемите на щитовидната жлеза също са сред социално значимите заболявания. Почти един милион човека у нас страдат от болести на щитовидната жлеза, а част от тях дори не подозират. Тъй като жлезата е разположена на повърхността, ехографският преглед дава информация за разположението, големината, за изменения в тъканта и наличието на възли, както и за промяна в лимфните възли на шията. Противно на всеобщото мнение, не само жените, но и мъжете могат да имат проблеми с щитовидната жлеза. Ако се чувствате постоянно уморени, тревожни, подтиснати, ако имате рязка промяна на температурните усещания, ако има необосновани отслабвания или напълнявания, повишен апетит, липса на вкус към храната, е добре да прегледате своята щитовидна жлеза и да се уверите, че тя функционира правилно

Коментари