Публикация

Започнаха "Дни на детската ортопедия и травматология"

Сандански събра ортопеди и травматолози, специалисти по спортна медицина от цялата страна и чужбина


От 29 до 31 март 2018г. в Интерхотел "Сандански" се провежда конференция, чийто фокус е детската ортопедия и травматология. Ортопедичният форум е организиран от Секцията по детска ортопедия и травматология към Българската ортопедична и травматологична асоциация (БОТА) и Балканската асоциация по артроскопия, спортна травматология и спортна медицина. 

 

Темата  е "Ъглови деформации на крайниците при деца и подрастващи"

При откриването на конференцията проф.д-р Борислав Владимиров, един от доайените на българската ортопедия и травматология, учител на повечето от съвременните водещи специалисти в областта пожела повече подкрепа в областта на детската ортопедия и травматология и по-малко комерсиализация:

" Децата не са комерсиални, те са благодат !"

Подчерта изтъкнатият травматолог, катонаправи кратка  ретроспекция на близо 20 годишната история на форума и неговия принос в развитието на специалността. И тази година на форума присъстват ортопеди и травматолози от цялата страна, специалисти по спортна медицина, рехабилитатори и физиотерапевти. Традиционно има гости и от съседна Гърция и Македония.

Научна програма

Конференцията има богата научна програма, във фокуса на която са съвременни методи на диагностика, рехабилитация и терапия, модерни оперативни техники, специфики на ортопедичните прегледи при новородени и малки деца, спортни травми - терапия и рехабилитация и др. 

Водещи специалисти ще представят клиничен опит. Сред презентаторите на събитието са : д-р Христо Мазнейков - член на УС на Балканската асоциация по артроскопия, спортна медицина и спортна травматология; д-р Венелин Алексиев - Клиника "Детска ортопедия" към УСБАЛО "Проф.Б.Бойчев", МУ, София,д-р А.Мурадов, доц. Румяна Ташева, кинезитерапевт, НСА; доц. Саздова, НСА и др.

 

 

Коментари