Публикация

Младостта среща опита на Амбинор Енерджи къп

Българската федерация по тенис със стратегическото партньорство на Кредоуеб стартират „Здравна тенис академия”, насочена към деца и родители


Водещи български тенисисти ще премерят сили в 14-тото издание на „Амбинор Енерджи къп”, което ще се проведе от 3 до 8 април на кортовете на ТК „Левски”. Участие в първия за годината турнир на открито ще вземат 62 състезатели от 27 клуба от цялата страна.

Първи трофей от надпреварата ще търси държавният шампион на закрито Александър Донски, който е поставен под номер две в основната схема. Водач е Мартин Димитров, а участие ще вземат още двама тенисисти с точки за световната ранглиста. Това са Златан Палазов и Тед Бачев, които са поставени съответно под номер три и четири в основната схема.

Умения ще демонстрират и бившите национали Илия Кушев, двукратен победител в състезанието през 2005 и 2014 г., както и вицешампионът от 2012 г.  Петър Трендафилов.

Турнирът е изключително полезен, тъй като събира съзтезатели още в юношеска възраст и опитни тенисисти. По този начин се запълва празнината, която се получава при прехода от юношеския към мъжкия тенис”, коментира Димитър Войнов, директор на турнира.

„Амбинор Енерджи къп” стартира с открити квалификации на 3 април 2018 г.  Основната схема включва 16 спортисти – 15 с точки от българската и международната ранглиста, както и една уайлд кард. Финалът е на 8 април от 11 часа. Наградният фонд е 2500 лв, като шампионът ще получи 1000 лв., финалистът ще вземе 500, а полуфиналистите – по 250. 

Амбинор Енерджи къп

За тези 14 години турнирът успя да се утвърди, а нагласата ни е да продължим да подкрепяме развитието на българския тенис в различни направления”, заяви д-р Петър Велев, собственик на фирма „Екофарм”, която е спонсор на турнира. Той обяви създаването на  „Здравна тенис академия”, насочена към деца и родители.  В серия от видео филми ще бъде представена информация за спецификата на  съответните възрастови групи – физически и психически възможности, особености на костно-мускулната система. Инициативата се осъществява от Българската федерация по тенис със стратегическото партньорство на Кредоуеб - социалната мрежа за здраве.

 

Коментари