Публикация

Младостта среща опита на Амбинор Енерджи къп

Младостта среща опита на Амбинор Енерджи къп

Българската федерация по тенис със стратегическото партньорство на Кредоуеб стартират „Здравна тенис академия”, насочена към деца и родители


Водещи български тенисисти ще премерят сили в 14-тото издание на „Амбинор Енерджи къп”, което ще се проведе от 3 до 8 април на кортовете на ТК „Левски”. Участие в първия за годината турнир на открито ще вземат 62 състезатели от 27 клуба от цялата страна.

Първи трофей от надпреварата ще търси държавният шампион на закрито Александър Донски, който е поставен под номер две в основната схема. Водач е Мартин Димитров, а участие ще вземат още двама тенисисти с точки за световната ранглиста. Това са Златан Палазов и Тед Бачев, които са поставени съответно под номер три и четири в основната схема.

Умения ще демонстрират и бившите национали Илия Кушев, двукратен победител в състезанието през 2005 и 2014 г., както и вицешампионът от 2012 г.  Петър Трендафилов.

Турнирът е изключително полезен, тъй като събира съзтезатели още в юношеска възраст и опитни тенисисти. По този начин се запълва празнината, която се получава при прехода от юношеския към мъжкия тенис”, коментира Димитър Войнов, директор на турнира.

„Амбинор Енерджи къп” стартира с открити квалификации на 3 април 2018 г.  Основната схема включва 16 спортисти – 15 с точки от българската и международната ранглиста, както и една уайлд кард. Финалът е на 8 април от 11 часа. Наградният фонд е 2500 лв, като шампионът ще получи 1000 лв., финалистът ще вземе 500, а полуфиналистите – по 250. 

Амбинор Енерджи къп

За тези 14 години турнирът успя да се утвърди, а нагласата ни е да продължим да подкрепяме развитието на българския тенис в различни направления”, заяви д-р Петър Велев, собственик на фирма „Екофарм”, която е спонсор на турнира. Той обяви създаването на  „Здравна тенис академия”, насочена към деца и родители.  В серия от видео филми ще бъде представена информация за спецификата на  съответните възрастови групи – физически и психически възможности, особености на костно-мускулната система. Инициативата се осъществява от Българската федерация по тенис със стратегическото партньорство на Кредоуеб - социалната мрежа за здраве.

 

Коментари